Nieuwsbrief april 2018: Staatsbosbeheer en publieke opinie Oostvaardersplassen

Staatsbosbeheer botst hard met publieke opinie inzake Oostvaardersplassen

Vandaag komt Commissie van Geel met haar advies inzake de Oostvaardersplassen. Een gevoelige zaak, waarbij de publieke opinie een duidelijke stem laat horen. Staatsbosbeheer staat als instantie recht tegenover de actievoerders die de stervende grootgrazers willen bijvoeren. Omroep Flevoland vroeg ons, BHRM reputatie & stakeholdermanagement om duiding over dit complexe bestuurlijke dilemma.

Ons advies over Oostvaardersplassen

Hieronder het filmpje met ons advies aan de Commissie van Geel. Met daarin het voorbeeld van het gesprek tussen wijlen Burgemeester Van der Laan en de emotionele studenten bij de Maagdenhuisbezetting in 2015. Kijk zelf waarom dat succesvol was ondanks de oplopende emoties!


Het Nieuwe Besturen

Anno 2018 betekent goed bestuur open staan voor signalen en verbinding maken met alle stakeholders. Een gedegen stakeholder-analyse is daarbij een must. Omdat reputatie & stakeholderwaarden een voorwaarden zijn voor iedere succesvolle transactie!

Speciaal voor u als lezer van deze nieuwsbrief

Donderdag 31 mei 2018
Bestuurlijke Masterclass: Het Nieuwe Besturen
“Van lineair naar circulair besturen, gericht op stakeholderwaarden.”
Locatie: Haarlem
Van 17:00 – 21:00 (incl. diner). Inloop vanaf 16:30
Kosten: €395,- p.p. (incl. werkmap en studiemateriaal)Bestuurlijke Masterclas Het Nieuwe Besturen = Leren besturen vanuit verbinding met de stakeholders (groene lijn) in plaats vanuit de zender (blauwe lijn). Het Nieuwe Besturen leidt tot een goede reputatie en meer transacties!