Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Direct inschrijven

In gesprek met …

NieuwBestuur in gesprek met.. Jan Arie van Barneveld, CEO Brunel

Datum: 10 oktober 2015

Barneveld
NieuwBestuur sprak met Jan Arie van Barneveld, 15 jaar topbestuurder en CEO van het internationaal opererende Brunel (een beursgenoteerde organisatie groot geworden met het detacheren van met name technisch personeel). NieuwBestuur sprak met hem over het succes en de valkuilen van hem persoonlijk als topbestuurder, over de toon aan de top binnen het Nederlandse bedrijfsleven, over Imtech, Delta Lloyd en de aankomende beursgang van ABN Amro. En het alles overheersende belang van transparantie en integer bestuur. (meer…)

Lees meer →

NieuwBestuur in gesprek met.. Volkert Engelsman (CEO Eosta)

Datum: 12 december 2013

_WFL0974rand

Volkert Engelsman is oprichter en eigenaar van Eosta, een succesvolle internationale distributeur van biologische groente en fruit gevestigd in Waddinxveen. Engelsman begon zijn carrière bij Cargill, een Amerikaans voedingsmiddelenbedrijf dat een warm voorstander is van gentech. Niet bepaald biologisch én deelgenoot van de wereld van het grote geld en shareholder value. Hij besloot het met zijn eigen bedrijf Eosta helemaal anders te doen. Engelsman neemt als bestuurder geen blad voor de mond.“Wij berekenen alle maatschappelijk kosten netjes door in de eindprijs. En zijn toch winstgevend. Dat is een duurzaam verdienmodel.”  (meer…)

Lees meer →

NieuwBestuur in gesprek met.. Wouter van Ewijk, voormalig RvB VUmc

Datum: 12 december 2013

_WFL0828rand

In de eerste fase van het Nieuwe Bestuursmodel, staat de kwaliteit van de governance en ‘de toon aan de top’ centraal. Deze wordt bepaald door de samenstelling van het bestuur, de positionering in de maatschappij en de wijze van aansturing van de organisatie. Wouter van Ewijk (voormalig lid RvB VUmc) maakte in 2012 van dichtbij mee wat reputatieschade betekent voor een bestuur en de impact daarvan op de organisatie. Hij geeft openhartig inzicht in zijn ‘lessons learned’ aan de hand van de principes van het Nieuwe Besturen.
(meer…)

Lees meer →

NieuwBestuur in gesprek met.. Arko van Brakel, directeur De Baak

Datum: 10 oktober 2013

mildred en arko

Directeur De Baak, Arko van Brakel en oprichter NieuwBestuur Mildred Hofkes toosten op de start van een vruchtbare samenwerking! Op 8 september presenteerde zij de training De Nieuwe Bestuurstafel Strategisch Reputatiemanagement. Opleidings- en kennisinstituut De Baak onderscheidt zich op het gebied van mensgericht leiderschap- en ondernemerschap. Het platform NieuwBestuur heeft een naam opgebouwd als kennisplatform over strategisch reputatiemanagement. Samen bundelen zij sinds september hun krachten om actuele vraagstukken rondom strategisch reputatiemanagement op de agenda te zetten. (meer…)

Lees meer →

NieuwBestuur in gesprek met.. Hagoort & Partners executive search

Datum: 9 september 2013

Foto Patrick & Mildred samenwerking website

Tijdens het 4e Nationale Reputatie Congres presenteerde NieuwBestuur het Nieuwe Bestuursmodel voor Governance. In de aanloop naar het congres spraken wij Patrick Westerburger, partner en cliënt director bij Hagoort & Partners Executive Search , over zijn visie op het Nieuwe Besturen en het profiel van een Nieuwe Bestuurder. Hagoort & Partners werkt voor zowel de profit als de non profit sector. Patrick Westerburger is tevens Board Member van IRC Global Executive Search partners, een internationale organisatie verspreid over 70 steden in 39 landen. Hagoort & Partners opereren vanuit een groot bestuurlijke netwerk en voeren wekelijks velen persoonlijke gesprekken met bestuurders en managers. Welke kenmerken ziet Westerburger terug bij goed functionerende bestuurders? En hoe verhouden Nederlandse bestuurders zich ten opzichte van bestuurlijke trends uit het buitenland? (meer…)

Lees meer →

NieuwBestuur in gesprek met..Theodor Kockelkoren (RvB AFM)

Datum: 2 februari 2013

Hoe kan het vertrouwen in de financiële sector hersteld worden? Theodor Kockelkoren, Raad van Bestuur Autoriteit Financiële Markten (AFM) spreekt openhartig over het wantrouwen in de financiële sector en het belang van Integrated Reporting. Theodor Kockelkoren was één van de sprekers op het seminar NieuwBestuur meets Finance at Seaside, dat op 7 november 2012 plaats vond in samenwerking met de Baak.  De kernvraag was of de financiële sector van binnenuit kan veranderen en zo het vertrouwen kan herstellen met de buitenwereld, of dat de sector hulp nodig heeft van buitenaf. Enige weken later spreekt Mildred Hofkes met de heer Kockelkoren, bestuurslid van de AFM, de organisatie in Nederland ter bevordering van eerlijke en transparante financiële markten. Zij spreken met elkaar over het Nieuwe Besturen in relatie tot de financiële sector. (meer…)

Lees meer →

NieuwBestuur in gesprek met..Doekle Terpstra

Datum: 1 januari 2013

Op woensdag 18 april 2012 sprak NieuwBestuur met de heer Doekle Terpstra, bestuursvoorzitter van Hogeschool Inholland, over Het Nieuwe Besturen. Terpstra is ongeveer anderhalf jaar geleden aangesteld en heeft sindsdien hard gewerkt om de kwaliteit en reputatie van Hogeschool Inholland te verbeteren. Zijn voornaamste taak is om de bestuurs- en vertrouwenscrisis binnen de hogeschool aan te pakken. Recent werd bekend dat hij zeker nog twee jaar zal aanblijven als bestuursvoorzitter. In dit exclusieve interview praat Doekle Terpstra openhartig over zijn visie op Het Nieuwe Besturen. (meer…)

Lees meer →