Tafelgast Bestuurlijke Masterclass NieuwBestuur. 16.00 – 20.00


Maurits Groen is in 2015 verkozen tot nummer één van de Duurzame top 100 van Trouw. De jury beloonde hem voor de ontwikkeling van zonnelampjes waarvan er inmiddels 200.000 wereldwijd zijn verspreid onder vluchtelingen. Maurits Groen verbindt met zijn lampjes de duurzaamheid met noodhulp. Sinds 2017 gaat Maurits de boer op met het Kipster-ei. Afkomstig van de meest mens-dier- en milieuvriendelijke kippenboerderij ter wereld. Doordat Lidl deze eieren de komende vijf jaar verkoopt, is Kipster een duurzaam businessmodel geworden voor mens en dier.

The System or The People in de energietransitie
Maurits Groen laat op een overtuigende manier zien dat “Doen, het Nieuwe Denken” is. Mensen maken het verschil. Niet langer alleen maar praten over de veranderingen die noodzakelijk zijn om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen, maar woorden omzetten in daden. Met zijn 40 jaar lange ervaring in duurzaamheid, weet hij menig bestuurder te inspireren om het anders te doen.

Er kan gedweild worden, maar ik wil wat aan de kraan doen. We hopen mensen en (energie)bedrijven aan elkaar te koppelen en zo van boven en onderaf de verduurzaming van de economie te beïnvloeden. Te beginnen bij de energievoorziening, het hart van de economie.”

Schrijf u in voor de Alliantie Bestuurders in de energietransitie
Ga de dialoog aan met Maurits Groen en medebestuurders en leer van elkaars best practices. Kijk wat voor uw organisatie de gewenste richting is en wat u daarbij nodig heeft. Vanuit gedeelde kennis in een peer-to-peer setting komt u met nieuwe inzichten voor uw eigen organisatie en een actieplan.