Wil je op de hoogte blijven over Circulair Leiderschap en Toekomstbestendig Besturen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Trainingen van NieuwBestuur zijn gericht op Circulair Leiderschap en Toekomstbestendig Besturen

De Circulaire Leider kiest voor duurzaamheid, luistert naar haar/zijn stakeholders en weet te verbinden. Dit noemen wij circulair en toekomstbestendig besturen, waarbij een organisatie robuust is en bijdraagt aan een duurzame en inclusieve samenleving.

Bij de trainingen van NieuwBestuur worden bestuurders begeleid om middels het Stakeholdermodel hun eigen organisatie meer in lijn te brengen met de samenleving en de circulaire economie. Bestuurders leren hoe zij hun organisatie toekomstbestendiger en duurzamer vorm kunnen geven.

Circulair Besturen vanuit de organisatie is terug te zien in allereerst de drive en het plezier van de medewerkers. Er is voor hen ruimte om te innoveren, te creëren en te ontdekken. Daarnaast ligt de focus op stakeholderrelaties, en externe partnerschappen aangaan, een lange termijn visie en op transparantie. Gelijkwaardigheid en goodwill leiden tot duurzame waarde-creatie met externe stakeholders.

De Circulair Bestuurder is zich bewust van de maatschappelijke en economische dynamiek en speelt hier op een verantwoorde manier op in met haar/zijn organisatie. Er is een duidelijke toegevoegde waarde vanuit de organisatie richting de maatschappij. De bestuurders zijn zichtbaar en aanspreekbaar in het maatschappelijke debat en hebben aanzien vanuit persoonlijk overwicht en vanuit moreel leiderschap.

Waarom juist nu Toekomstbestendig Besturen?

  • Er is een groeiende behoefte aan nieuwe bestuursmodellen zoals het stakeholdermodel dat aansluiten bij de snel veranderende tijd.
  • Bestuurders beïnvloeden met hun bestuursstijl het welzijn en de continuïteit van hun organisatie, van hun medewerkers en van de omgeving.
  • De toekomst vraagt om nieuwe bestuurlijke logica en Nieuwe Bestuurders/ Circulaire Leiders met verbindend vermogen en (zelf)reflectie.
  • Onze definitie van ‘circulair bestuur’ is dat een organisatie tweezijdig wordt aangestuurd, en zowel waarde toevoegt aan de organisatie alsmede aan de maatschappij als geheel.

Vraag hier het NieuwBestuur trainingsprogramma voor het seizoen najaar 2020 en voorjaar 2021 op

Vraag het trainingsprogramma aan