Tafelgast Bestuurlijke Masterclass NieuwBestuur. 16.00 – 20.00


Annemieke Kievit heeft sinds maart 2016 bij AkzoNobel de leiding over de mondiale public affairs als Director global public affairs. Bij AkzoNobel maakt zij van dichtbij mee hoe aandeelhouders invloed uitoefenen op de bedrijfsstrategie. Kievit richt zich bij AkzoNobel op relaties onderhouden met stakeholders, het Human Cities-programma en de leiderschapspositie die AkzoNobel heeft in duurzaamheid, veiligheid en duurzame innovatie. Voor AkzoNobel was Kievit 14 jaar als general manager werkzaam bij de Nederlandse vestiging van het internationale PR bureau Edelman.

The System or the People in Business? 
Tijdens de ochtendsessie Alliantie Bestuurders in het bedrijfsleven staat de vraag centraal: winst of reputatie? Annemieke Kievit put uit jaren lange ervaring aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven als zij stelt dat duurzaamheid en reputatie hand in hand gaat. Toch ervaren vele bestuurders de druk van de korte termijn winst en rendementscijfers. Dit leidt regelmatig tot reputatieschade. De herziene Corporate Governance Code 2016 stuurt expliciet aan op lange termijn waarden en cultuur en gedrag aan de top. Hoe doorbereken organisaties de druk? En welke verantwoordelijkheid ligt bij het bedrijfsleven in relatie tot de grote maatschappelijke vraagstukken zoals klimaatdoelstellingen en sociale (on)gelijkheid?

Schrijf u in voor de Alliantie Bestuurders in het bedrijfsleven
Ga de dialoog aan met Annemieke en medebestuurders en leer van elkaars best practices. Kijk wat voor uw organisatie de gewenste richting is en wat u daarbij nodig heeft. Vanuit gedeelde kennis in een peer-to-peer setting komt u met nieuwe inzichten en een actieplan voor uw eigen organisatie.