Blijf op de hoogte over Toekomstbestendig Besturen! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over NieuwBestuur

NieuwBestuur, voor toekomstbestendig besturen is opgericht in 2010 als onafhankelijk kennisplatform. Wij doen onderzoek naar nieuwe bestuursmodellen,  ‘de toon aan de top’ en naar de betekenis van goed bestuur (corporate governance). Met deze inzichten ondersteunen wij bedrijven met veranderprogramma’s gericht op toekomstbestendig besturen. Wij betrekken bij al onze programma’s nadrukkelijk de toekomstige generaties (future leaders).

Met een stevige basis van 2.500 vernieuwende bestuurders onder huidige leiders (current leaders) en toekomstige leiders van Nederland (future leaders) is Nieuwbestuur verankerd zowel in de top van het Nederlandse bedrijfsleven alsmede in de samenleving als geheel.

Ons team ondersteunt ook uw organisatie met de nieuwe denkrichting van toekomstbestendig besturen. Onze trainers en coaches helpen u de vaardigheden te ontwikkelen die passen bij het Nieuwe Besturen. Samen met onze partners organiseren wij inspirerende trainingen en evenementen waar u opgewekt en vol energie vandaan komt.

Samen maken wij besturen, transparanter, beter verankerd en vooral toekomstbestendiger!

Mildred Hofkes – Founder Nieuwbestuur

“Om hulp vragen als je hulp nodig hebt, is een teken van kracht”

Oprichter van NieuwBestuur en eigenaar van het onderzoeksbureau Bureau Hofkes Stakeholder management & Research BHRM.  Sinds 2010 initiatiefnemer van NieuwBestuur en het jaarlijkse NieuwBestuur Congres Dutch Circular Leadership.

Hofkes heeft door jarenlang onderzoek onder bestuurders gecombineerd met relevante praktijkervaring een nieuwe kijk op besturen ontwikkeld. Vanuit haar gedachtegoed is de theorie over Circulair Leiderschap en Toekomstbestendig Besturen ontstaan (Future-Proof Governance).

Abel Koentjes

Abel Koentjes – Future Leader

Ik wil het begin zijn van een toegankelijke en verbindende beweging tussen de huidige generatie bestuurders en de toekomstige lichting van leiders. Door gezamenlijk vanuit verschillende invalshoeken te kijken kunnen wij elkaar juist verder helpen.

~

Abel vertegenwoordigt de Future Circulair Leaders binnen het kernteam.

Shinta Oosterwaal

Shinta Oosterwaal – Purpose Economist, New Leadership Expert & Corporate Therapist

Ik wil het begin zijn van een nieuw narratief van leiderschap. Leiderschap is niet meer wat je doet, maar wie je bent.
~

Shinta is econoom van een nieuwe tijd. Ze is gespecialiseerd in systemisch werk en past dat toe op individueel, organisatie- en maatschappelijk niveau, vaak met grote groepen. Zo weet ze beweging op gang te krijgen om de transformatie waar de toekomst en de wereld om vragen te realiseren door de creatieve relatie tussen mens en wereld te activeren.

Suzan Heijne den Bak

Suzan Heijne den Bak – NieuwBestuur Project Manager

Ik wil bijdragen aan het vergroten van kleine vonkjes, sprankelingen van hoop. NieuwBestuur is zo’n hoopvol initiatief waar ik mij met liefde voor inzet.

~

Als projectmanager ondersteun ik projecten die tijdelijk of gedurende een langere periode extra organisatiekracht nodig hebben. Ik nestel mijzelf als aanspreekpunt, vliegende keep, planner en aanjager tussen de organisatie en haar netwerk om ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar werk zo goed mogelijk kan uitvoeren.

Sander Veenendaal – Oprichter, Creative Director van Heldergroen

“Positief verschil maken en een avontuur aangaan dat waanzinnig nodig én interessant is. Wie heeft het lef?”
~

Sander Veenendaal is merkstrateeg en oprichter van het reclamebureau Heldergroen. Het is zijn persoonlijke missie om met communicatiestrategie en storytelling de wereld positief in beweging te krijgen. Sander heeft een schat aan ervaring over hoe mensen met nieuwe paradigma’s in beweging te krijgen.

Sara Bosman – geaccrediteerd coach NieuwBestuur

Heldere communicatie bestaat bij de gratie van zelfkennis. Welk deel etaleert een bestuurder met name in de communicatie en wanneer maakt hij/zij daadwerkelijk contact. In de horizontale samenleving wordt er veel van bestuurders verwacht. Wij werken bij de trainingen van NieuwBestuur in een vertrouwelijke setting met eerlijke feedback vanuit uw peergroup.

Specialisatie klinisch psycholoog en gedragstherapeut, aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches en de European Mentoring & Coaching Council.

Chris Roelen

Chris Roelen – geaccrediteerd trainer NieuwBestuur

Als trainer van NieuwBestuur werk ik vanuit de overtuiging dat we leven in een tijd van transformatie die vraagt om een nieuwe manier van besturen. Samen met de bestuurders die deelnemen aan de training verkennen we wat het Nieuwe Besturen inhoudt”.

Econoom met een specialisatie in reputatie- en stakeholdermanagement en corporate communicatie.

Egon Hus – Geaccrediteerd trainer NieuwBestuur

De 21ste eeuw stelt nieuwe eisen aan bestuurders. De behoefte aan transparantie en verantwoording en de vraag om duurzaam succes, in lijn met het goed omgaan met onze planeet. Dit alles nodigt uit tot het bewust en actief bezig zijn met uw reputatie op strategisch niveau: met de training Het Nieuwe Besturen geven wij daar samen met u invulling aan

Adviseur en coach strategisch reputatie- en stakeholdermanagement.

Barbara Nanninga  – Geaccrediteerd Coach NieuwBestuur

Het Nieuwe Besturen vind ik een prachtige ontwikkeling. Deze vorm van besturen sluit feilloos aan bij mijn visie over coaching en training. Het gaat namelijk over transparantie, beter contact, energie en productiviteit, in zowel werk en privé.

Specialisatie bedrijfscoach en persoonlijk coach, psycholoog, aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches en de European Mentoring & Coaching Council.

Dennis Luijer

Dennis Luijer – Creatief NieuwBestuur

Mijn persoonlijke connectie met het Nieuwe Besturen ligt in het helpen om de vertaalslag te maken die nodig is om zo effectief mogelijk van abstracte visie naar concrete zichtbare resultaten te komen.

Visual Changemaker at Visually yours.

Lees hier het verhaal van Dennis over het Nieuwe Besturen.

Andre Heuvelman – Inspirator NieuwBestuur

André Heuvelman verbindt mensen op een unieke manier met zijn verhaal en zijn muziek. Hij is als geen ander in staat om de essentiële boodschap van de kracht van verbinding over te brengen. Als huismuzikant van NieuwBestuur vertaalt hij het gevoel van het Nieuwe Besturen , zowel in het hoofd als in het hart.

Trompettist Rotterdams Philharmonisch Orkest. Performer, inspirator, creatief adviseur en innovator.

Marga Groot Zwaaftink – Eventpartner NieuwBestuur

NieuwBestuur heeft bewezen dat er ook een andere manier van events organiseren mogelijk is. Events die mensen verbinden en raken. NieuwBestuur spreekt bestuurders aan op een universeel gedeeld gevoel van dat het anders kan. En dat je samen het verschil kan maken. Daar geloof ik heilig in.

Meeting designer CommGres events.

The Future of Governance, hoe bestuur ik mijn bedrijf toekomstbewust

Bestel nu het nieuwste boek van Mildred Hofkes (founder NieuwBestuur)

The Future of Governance, hoe bestuur ik mijn bedrijf toekomstbewust!

In dit boek neemt Mildred Hofkes je mee in haar zoektocht naar duurzame en inclusieve bestuursmodellen. Niet langer alleen maar op winst en rendement sturen maar juist op partnerschappen en stakeholderdraagvlak . De heldere inzichten over de huidige governancemodel geven aanknopingspunten waar organisaties kunnen beginnen .

Ik ben met veel plezier jullie publicatie “Hoe bestuur ik mijn bedrijf toekomstbewust” aan het lezen. Wat een mooi onderzoek, en helder beschreven. Het geeft ook goede aanknopingspunten voor de gedachtenvorming over “de onderneming van de toekomst”. Ik neem dat zeker mee in mijn toezichthoudende rollen.” – Ellen Soerjatin

Het boek is verkrijgbaar als Ebook of in hardcopy