Nieuwsbrief oktober 2018: Topbestuurders centraal in nieuw radioprogramma NieuwBestuur

Topbestuurders Diana Monissen (Prinses Maxima Centrum), Jeroen de Haas (voormalig CEO Eneco), Koen Overtoom (CEO Havenbedrijf Amsterdam) en Volkert Engelsman (CEO Eosta) centraal in nieuw radioprogramma
NieuwBestuur Dutch Davos

NieuwBestuur, het kennisplatform over nieuwe vormen van circulair besturen is gestart met Dutch Davos Radio. In dit radioprogramma komen steeds twee topbestuurders aan het woord met lef. Zij hebben de beweging van lineair naar circulair besturen succesvol ingezet. Met wisselende columns van onder meer cabaretier Vincent Bijlo en Mark van Baal (FollowThis). Het maandelijkse radioprogramma wordt gepresenteerd door Glenn van der Burg (programmamaker) en Mildred Hofkes (oprichter NieuwBestuur) en is te beluisteren op de zakenzender New Business Radio.


De vijfde uitzending van 22 oktober 2018 over circulair besturen in de energiesector met van links naar rechts; Sven Jense (columnist en Climate Clean Up), Mildred Hofkes (initiatiefnemer Dutch Davos Conferentie en oprichter NieuwBestuur), Glenn van de Burg (programmamaker), Koen Overtoom (CEO Havenbedrijf Amsterdam) en Jeroen de Haas (voormalig CEO Eneco).
Luister hier naar deze radiouitzending>>>

De blauwdruk van circulair besturen

Het programma speelt in op de wereldwijde transitie, waarin het tijdperk van gebruiken en weggooien en van lineaire groei eindig is. Simpelweg, omdat we maar 1 planeet hebben. De beweging van lineair naar circulair is ingezet. Voor deze transitie is ook een nieuwe manier van besturen nodig. Hoe gaat de blauwdruk van het circulaire besturen eruitzien? Wat zijn de Nederlandse invalshoeken op het gebied van circulair besturen? Wie zijn de voorlopers en de game-changers binnen Nederland?

Per radio-uitzending een nieuw puzzelstukje

‘NieuwBestuur – Dutch Davos’ is een initiatief van Mildred Hofkes, die door jarenlang onderzoek onder bestuurders in combinatie met relevante praktijkervaring een nieuwe kijk op besturen heeft ontwikkeld.

Mildred Hofkes: ”Bestuurders zijn de vormgevers van onze maatschappij. Als zij bewegen richting circulaire bestuursvormen, dan beweegt onze hele maatschappij mee. Wij interviewen topbestuurders uit verschillende sectoren, op zoek naar de puzzelstukjes van het circulair besturen”.

Conferentie Dutch Davos 2019

Het programma wordt maandelijks gemaakt in aanloop naar de conferentie NieuwBestuur Dutch Davos, dat op 28 november 2019 op de agenda staat. In iedere uitzending staan telkens twee bestuurders uit één sector centraal, zoals zorg, onderwijs, energie en business. Gasten zijn onder meer Diana Monissen (voorzitter van de Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum), oud-topschaatser en zorgbestuurder Carl Verheijen, Volkert Engelsman (CEO Eosta en in 2017 nr.1 Trouw Duurzame Top 100), Jet de Ranitz (bestuursvoorzitter hogeschool InHolland), Helma van der Hoorn (Saks), Jeroen de Haas (voormalig CEO Eneco) en Koen Overtoom (CEO Havenbedrijf Amsterdam). Met wisselende columns van onder meer cabaretier Vincent Bijlo en Mark van Baal (FollowThis).

Zelf meepraten over het circulaire besturen binnen uw eigen organisatie?

Schuif aan tijdens de masterclass Circulair en Nieuw Besturen op maandag 19 november 2018 va.16:00 uur in Haarlem. Lees meer >>>