Training het Nieuwe Besturen in de praktijk


Nieuw! Training het Nieuwe Besturen in de praktijk 

Het Nieuwe Besturen in de praktijk

3-DAAGSE TRAINING VOOR BESTUURDERS EN SENIOR MANAGERS

U krijg inzicht in de huidige positionering van uw organisatie vanuit stakeholderperspectief. U leert hoe u een succesvol stakeholderbeleid ontwikkelt dat gericht is op de lange termijn. Dit zal worden ingevuld aan de hand van actuele modellen en theorieën vanuit Bureau Hofkes Reputatiemanagement

 
>> Aanmelden leergang : wo 24 en do 25 januari + wo 7 maart 2018
>> Aanmelden leergang : wo 11 en do 12 april + wo 23 mei 2018
>> Aanmelden leergang : wo 25 en do 26 september + wo 14 november 2018
>> Aanmelden leergang : wo 7 en do 8 november + wo 12 december 2018


 

Het belang van een goede reputatie

Het belang van good governance en een goede reputatie is groter dan ooit. in 2018 zal iedere organisatie publiekelijk verantwoording moeten afleggen aan de maatschappij over het gevoerde governancebeleid. Download hier de Corporate Governance Code 2016.

Zonder een betrouwbare positie onder uw stakeholders komt u niet ver. Als u niet weet welke positie uw organisatie inneemt ten opzichte van de omgeving, verliest u uw bestaansrecht op de lange termijn. Toch hebben veel organisaties geen helder inzicht in hun huidige stakeholderwaarde en reputatie.
 

Succesvol stakeholderbeleid als strategische pijler voor good governance

Vrijwel alle organisaties begeven zich in een transitiefase. Waar vroeger nog gezegd werd dat reputatie nooit belangrijker kon zijn dan de financiële kant van een organisatie, zegt nu niemand dit meer. In de nieuwe economie gaat relatie voor transactie. Vertrouwen en geloofwaardigheid is de meest waardevolle kracht voor groei en continuïteit en daarmee de belangrijkste strategisch pijler binnen iedere organisatie.
 

Tijdens deze training:

● Krijgt u inzicht in de herziene corporate governance code en wat dat voor de reputatie van uw organisatie betekent.
● Leert u hoe u een succesvol stakeholderbeleid opzet gericht op de lange termijn.
● Leert u hoe uw stakeholders bij uw organisatie betrekt en enthousiasmeert.
● Leert u hoe u de cultuur en het gedrag aan de top van uw organisatie in lijn brengt met de herziene governance code 2016 waarbij focus op de lange termijn voorop staat.
 

In vertrouwelijke setting leren van en met elkaar

Iedere leergang bestaat uit drie dagdelen. De eerste twee dagdelen zijn aaneengesloten. De derde dag is een terugkomdag. U leert alle actuele inzichten en theorieën die relevant zijn voor uw eigen succesvolle governancebeleid gericht op succesvol reputatie- en stakeholderbeleid. In een vertrouwelijke peer-to-peer setting deelt u met gelijkgestemden ervaringen en gaat u de diepte in aan de hand van valkuilen en best practices.
 

Praktische informatie & direct aanmelden

Locatie: Landgoed de Horst Driebergen-Zeist
Tijden:
Dag 1: 14:00 uur tot 20:00 uur (incl. diner en mogelijke overnachting op Landgoed de Horst*)
Dag 2: 09:00 uur tot 13:00 uur (incl. lunch)
Dag 3: 14:00 uur tot 18:00 uur (incl. follow up)
*Overnachting is mogelijk voor een meerprijs
Aantal deelnemers: max. 10 deelnemers
Informatiebrochure: Download hier de informatiebrochure
Prijs: [expand title=”€ 3.250,– “] (excl. BTW). Dit bedrag is inclusief een persoonlijke intake, een NieuwBestuur deskundigheidsmeting Governance inclusief persoonlijk profiel met 0-meting (voor de training) en 1-meting (na de training), verblijfkosten, alle onderliggende studiematerialen, professionele begeleiding van senior trainers, tussentijdse moderator praktijkopdracht, nazorg, secretariaat en toegang tot het netwerk van NieuwBestuur. Overnachting op Landgoed de Horst is mogelijk voor een meerprijs van 150,- euro (excl. BTW).[/expand]

 
>> Aanmelden leergang: wo 24 en do 25 januari + wo 7 maart 2018
>> Aanmelden leergang : wo 11 en do 12 april + wo 23 mei 2018
>> Aanmelden leergang : wo 25 en do 26 september + wo 14 november 2018
>> Aanmelden leergang : wo 7 en do 8 november + wo 12 december 2018
 

Referenties van vorige deelnemers

De beweging van het Nieuwe Besturen, daar geloof ik heilig in. Van de training heb ik heel veel geleerd. Uiteindelijk draait het om wat effectief is en wat niet.
NieuwBestuur geeft daar helder inzicht in, als een puzzel die in elkaar past.”

Corine Sluiter, Rekenkamer Commissie Gemeente Tiel

Binnen het grote aanbod van opleidingen, sprong de training van NieuwBestuur er positief uit. Het profiel van de Nieuwe Bestuurder past mij. De coaches geven waardevolle feedback op hoog niveau. Ik raad iedereen aan om dit traject te volgen, want het is een investering in jezelf en je omgeving.”
Jeroen van Leeuwesteijn, algemeen directeur/gemeentesecretaris Gemeente Heereveen

De Nieuwe Bestuurstafel is een intensief onderzoek naar je rol en functioneren van jezelf als bestuurder in een snel veranderende samenleving.”
Michiel Buchel, directeur Science center NEMO

Hartstikke goede training, mooie samensmelting van theorie en de mens. Eén van de meest waardevolle trainingen die ik de afgelopen jaren heb gevolgd.”
Ryan Palmen, burgemeester Hilvarenbeek

De openheid van NieuwBestuur is erg fijn. De behandelde stof kan ik meteen vertalen naar de praktijk en zo mijn bijdrage leveren. Tijdens het werkoverleg ben ik voor mijzelf steeds eigen tafels gaan maken om de meeting zo effectief mogelijk te kunnen laten verlopen. Dit werkt echt! ”
Lidy van der Schaft, Directeur wonen en onderhoud Woonstichting De Key

Een bestuurder moet zijn geloofwaardigheid opbouwen. Bestuurders worden steeds persoonlijker aangesproken. De buitenwereld neemt hen makkelijker de maat dan vroeger. Daar past de verouderde bestuursstijl van ‘zenden’ niet meer bij, dan moet je als bestuurder ook open staan om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.”
Bernt Schneiders, voormalig burgemeester van Haarlem en voorzitter van het Genootschap van Burgemeesters

>> Aanmelden leergang : wo 24 en do 25 januari + wo 7 maart 2018
>> Aanmelden leergang : wo 11 en do 12 april + wo 23 mei 2018
>> Aanmelden leergang : wo 25 en do 26 september + wo 14 november 2018
>> Aanmelden leergang : wo 7 en do 8 november + wo 12 december 2018