Dutch Davos Radio: Circulair Leadership In Het Bankwezen

Er staat een nieuwe podcast online!

Dutch Davos Radio over de “hoe” van Circulair Leiderschap

 

 

Inspirerende gesprekken over circulair leiderschap bij banken
In de aanloop naar de Dutch Davos Conferentie spreken wij elke maand met twee circulaire bestuurders. Wie zijn de voorlopers en gamechangers in de sector? Welke leiderschapsstijl hanteren zij en welke systeemveranderingen zetten zij in?
Hoe halen bestuurders het maximale uit henzelf én het bedrijf?
Deze maand is het thema “Banken binnen de circulaire economie”, met als gasten Maurice Oostendorp – CEO Volksbank en Kirsten Konst – Groepsdirectie rvB Rabobank Nederland.

 

“Waar ben ik als bestuurder straks trots op”?

Kirsten Konst heeft in korte tijd carrière gemaakt bij de Rabobank. Ze begon in 2010 en sinds 2017 zit ze in de groepsdirectie, waar ze verantwoordelijk is voor het zakelijke domein en de regiodirecteuren.Konst:” Wat hebbenwij, als onderneming, straks werkelijk bijgedragen aan Nederland en aan de wereld?”

 

“Kan ik deze keuze uitleggen aan mijn vader,moeder en mijn kinderen?”

Maurice Oostendorp is de CEO van de Volksbank en een man met een missie: Het gedrag van de financiële sector dat mede tot de bankencrisis heeft geleid, moet anders. Oostendorp: “Klopt het wel wat ik doe als bestuurder?”

 

 

Kan de bestuurskamer de verbeelding aan?

Ruben van Zwieten, ondernemer en predikant, is de columnist van de podcast deze maand. “Met technocratische bedrijfskundige organisatietaal kom je er niet. We hebben meer visie en beeldende taal nodig van onze bestuurders”.

Dutch Davos Conferentie – 28 november 2019

Voorinschrijving van start! LET OP: slechts 50 kaarten in de losse verkoop

Schrijf u in voor Dutch Davos! Hét circulair leadershipforum van 2019. Leer van en mét elkaar hoe u als leider/bestuurder het maximaal haalbare haalt uit de Circulaire Economie voor uw organisatie. Sectorbreed, want circulariteit geldt voor iedereen: zorg, onderwijs, energie, business, financiele sector, goede doelen, cultuur en wetenschap.

De diversiteit en de verschillende invalshoeken zijn essentieel bij Dutch Davos, daarom hanteren we max. 3 deelnemers per organisatie. 

Datum:  Donderdag 28 november 2019
Locatie:  Circl – ZuidAs Amsterdam
Tijd:  Van 9:00 tot 22.00 uur

De Why  van Dutch Davos

Kijk naar de oproep van Feike Sijbesma (CEO Royal DSM), Arnoud Boot (Hoogleraar Financiële Markten en lid van de Wetenschappelijke Raad Regeringsbeleid), en Jan Peter Balkenende (Voormalig Premier) over de NieuwBestuur Circulair Leadership Dutch Davos op 28 november 2019.