De volgende stap

Al lange tijd geloof ik dat complementair talent een voorwaarde is voor vernieuwing. Zo heb ik dat gelukkig nu ook zelf gevonden bij mijn nieuwe compagnon. Mildred Hofkes is zeer sterk in het benaderen van organisaties om ze van buiten naar binnen te leren kijken. Ze weet reputatie te meten en daarmee bedrijven inzicht te geven over de perceptie van klanten, medewerkers of anderen ten aanzien van uw bedrijf. Die waarde is steeds belangerijker geworden. We hebben elkaar gevonden op ons thema Het Nieuwe Besturen en zijn daar allebei op onze eigen manier al geruime tijd mee bezig. Onze opvattingen werden versterkt door de media van de afgelopen jaren.

De tijd is nu rijp geworden voor de volgende stap. Bestuurlijk Nederland dient zich nu aan. De rol van de traditionele bestuurder is aan verandering onderhevig. Ofschoon de complexiteit van organisaties toeneemt is de nieuwe rol van bestuurders hierin boeiend en dynamisch. We leven in een facinerende tijd met veel verandering in de lucht. In de combinatie van bestuurlijke vernieuwing met die van werkinnovatie (Het Nieuwe Werken) zit de sleutel tot patroondoorbrekende vooruitgang. Het is geen geheim meer noch een verassing. Iedereen voelt of weet dat het in de lucht zit. De één is er aan toe, een ander verzet zich nog. Maar het lijkt een kwestie van tijd. De jaren die volgen zullen in het teken staan van Het Nieuwe Besturen.

Wij kijken er naar uit deze vernieuwing in het zadel te helpen en in de praktijk te brengen. Daartoe zijn we hard aan het werk met onze uiteenlopende proposities die dit nieuwe thema gaat helpen manifesteren.

Jorn Fokkens