16 november Oog in Oog sessie met Rob de Wijk

Rob de Wijk

Inschrijving nu geopend! Speciale NieuwBestuur-sessie op 16 november met één van de meest gevraagde sprekers van dit moment: Prof. Dr. Rob de Wijk, onder leiding van Mildred Hofkes, over het spanningsveld rondom leiderschap in een transformatietijdperk. Zeer actueel thema! Meld u hier aan (max. 10 deelnemers)

16 november Rond de Tafel sessie

Oog in oog met Prof. Dr. Rob de Wijk, deskundige op het gebied van internationale betrekkingen en veiligheidszaken. Welke vorm van leiderschap hebben we nodig binnen Nederland, en welke rol spelen Nieuwe Bestuurders daarbij?

Tijdens de Rond de Tafel kennissessie maken deelnemers op een laagdrempelige manier kennis met strategisch reputatiemanagement. Het thema dat centraal staat wordt bepaald door de actualiteit. Iedere sessie schuift er een topbestuurder aan die openhartig reflecteert op zijn of haar ervaringen, kennis en kunde.
Organisatie- en reputatieadviseur Mildred Hofkes koppelt deze praktijkervaringen aan de theorie van het Nieuwe Besturen, aan de hand van het Nieuwe Bestuursmodel. Dat maakt de kennissessie relevant, concreet en direct toepasbaar. Er is maximaal plaats voor 10 deelnemers zodat de vertrouwelijke setting gewaarborgd blijft. Iedere deelnemer krijgt de mogelijkheid een eigen reputatiecase in te brengen.

Voor wie?

Deze sessie is interessant voor iedereen die zich bezighoudt met leiderschap, vertrouwen en integriteit op het snijvlak van openbaar- en semi-openbaar bestuur. Voor bestuurders, senior managers, adviseurs en frisdenkers.

Kerninformatie Rond de Tafel Rob de Wijk

Waar: Nieuwe Gracht Haarlem
Wanneer: Maandagavond 16 november
Tijd: 17:00 uur – 21:00 uur (inloop vanaf 16.30 uur)
Setting: Openhartig en vertrouwelijk, vanuit de principes van Het Nieuwe Besturen
Deelnemers: Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers (senior management)
Kosten: € 345,- (excl. BTW) incl. diner, werkmateriaal, NieuwBestuur Stuurgids, persoonlijk intake gesprek en toegang tot het NieuwBestuur Netwerk.

Inschrijven: Klik hier voor direct inschrijven. (max. 10 deelnemers).


Leidinggeven in tijden van verandering

Het zijn tijden van fundamentele veranderingen binnen Europa en Nederland. We bevinden ons in een transformatietijdperk, zo komen er bijvoorbeeld in grote getale vluchtelingen ons land binnen. Maar ook op andere vlakken verandert er veel. Niets lijkt meer hetzelfde te blijven. Dat vraagt van bestuurders leiderschap. Hoe geven zij richting aan de toenemende gevoelens van onzekerheid?

Op 16 november onderzoeken we samen met Prof. Dr. Rob de Wijk het spanningsveld van leiderschap en richting geven. Welke vorm van leiderschap hebben we in dit transformatietijdperk nodig? Wat wordt er van onze bestuurder verwacht? En welke rol speelt het Nieuwe Besturen daarbij?

Juist nu zijn leiders nodig die opereren vanuit een ideologie als tegenhanger voor de technocratie.”
Prof. Dr. Rob de Wijk, te gast op 16 november tijdens de rond de tafel sessie

Unieke expertise en invalshoek

Prof. dr. Rob de Wijk is op dit moment één van de meest gevraagde sprekers op het gebied van veiligheidsvraagstukken en leiderschap. De Wijk heeft een unieke expertise en invalshoek. Op 16 november spreekt hij openhartig, onder leiding van Mildred Hofkes (oprichter NieuwBestuur), over de rol van leiderschap in het transformatietijdperk. Wat betekenen ontwikkelingen in de maatschappij voor leiding geven? Hij pleit voor een meer ideologische manier van besturen, een stijl van besturen die mensen weet te mobiliseren. De reputatie van Nederland staat op het spel. Wat bedoelt Rob de Wijk daarmee? Bekijk hieronder de video.

In tijden van grote veranderingen heb je leiders nodig met een ideologie die mensen weten te mobiliseren”
Prof. Dr. Rob de Wijk, te gast op 16 november tijdens de rond de tafel sessie

Theorie koppelen aan de praktijk

De theorie van Het Nieuwe Bestuursmodel wordt deze avond door Mildred Hofkes gekoppeld aan de praktijkervaring van Rob de Wijk en de deelnemers. Iedereen participeert actief mee, en door kennis en kunde te bundelen ontstaan nieuwe inzichten die voor allen waardevol zijn.

curve

Waarom u deze avond niet wilt missen

Het Nieuwe Besturen is een vorm van leiderschap dat in belangstelling stevig aan het groeien is. Langetermijnvisie, transparantie, omgevingsbewustzijn, vertrouwen en in verbinding staan met de omgeving zijn termen die hierbij horen. Dat vraagt nieuwe bestuurlijke vaardigheden. Maar hoe speelt u daarop in? Hoe gaat u om met de snel veranderende verwachting van de maatschappij? En welke vaardigheden zijn daarbij nodig?

Doel is om inzicht te verkrijgen in het Nieuwe Bestuursmodel, en om met gelijkgestemden van gedachten te wisselen over de (weerbarstige) praktijk.

De kennisreeks loopt sinds januari 2014 en heeft al heel veel deelnemers geïnspireerd en gemotiveerd om binnen hun organisatie het verschil te maken!

Ik kwam heel energiek bij de bijeenkomst vandaan! Het delen van ideeën en ervaringen met gelijkgestemden hebben mij nieuwe inzichten gegeven! Ik vond het echt heel leuk!”
Christa Portegies, Interim manager en Toezichthouder over de NieuwBestuur Rond de Tafel sessie.

Wat neemt u mee

Samen met een selecte groep senior professionals (maximaal 10) leert u wat strategisch reputatiemanagement is en op welke manier u daar een concrete invulling aan kunt geven binnen uw eigen praktijk. Hoe borgt u strategisch reputatiemanagement binnen uw eigen organisatie? Hoe bouwt u van binnen uit aan een goede reputatie? Leer tijdens deze sessie de do’s en de don’ts, van het Nieuwe Besturen en ga er meteen zelf mee aan de slag!

Wat mag u verwachten

16:30 uur Inloop en introductie
17:00 uur Start Rond de Tafel sessie introductie en uitwisseling eigen casuïstiek
17:30 uur Strategisch reputatiemanagement en de theorie van het Nieuwe Besturen
De vertaalslag naar de praktijk door Mildred Hofkes
18:00 uur Ervaringsdeskundige Rob de Wijk over het toenemende spanningsveld rondom leiderschap. Wat wordt er op dit moment verwacht van bestuurders en leidinggevenden?
19:00 uur Inbreng eigen cases en vraagstukken, dialoog en reflectie
Inschrijven: Klik hier voor direct inschrijven. (max. 10 deelnemers).

Ik vond het goed! Het was een inspirerende en vlotte bijeenkomst. Ik heb mij geen minuut verveeld. Iedereen heeft zeer enthousiast gediscussieerd. Ook dat vond ik leerzaam”
Bert Rensen, Reputatiemanager Zilveren Kruis Achmea

En verder…

Is er ruime tijd voor eigen inbreng. Voorafgaand aan de bijeenkomst heeft u middels een persoonlijk intake gesprek de mogelijkheid uw eigen unieke case in te brengen. Kenmerkend voor de bijeenkomsten van NieuwBestuur is het openhartig sparren met gelijkgestemden senior professionals binnen een vertrouwelijke setting.

Rond de tafel button


 

Eerdere geslaagde Rond de Tafel sessies met topbestuurders over integriteit en transparantie
16 februari 2015 met Wouter van Ewijk, Voormalig VUmc en huidig voorzitter Forensische Zorgspecialisten "Als we de angstcultuur binnen de bestuurskamers zouden kunnen omkeren naar kansen, is de hele bezuiniging binnen de zorg niet nodig."

14 september 2015 met Jan Arie van Barneveld, CEO Brunel
“Door de toegenomen transparantie worden zaken steeds zichtbaarder. Er zitten in iedere organisatie potentiële elementen om het handelen van mensen op integriteit en corporate governance uit te dagen.”
 

Klik hier voor het hele interview met Van Barneveld.

11 mei 2015 met Jaap Smit, Commissaris van de Koning Zuid-Holland "Als we de angstcultuur binnen de bestuurskamers zouden kunnen omkeren naar kansen, is de hele bezuiniging binnen de zorg niet nodig."

14 september 2015 met Jan Arie van Barneveld, CEO Brunel
“Het gaat in essentie om de aansturing. Stuur je als bestuurder op kwaliteit (dus op reputatie) of stuur je op winstgevendheid (dus geld)”.
 
 

 
Klik hier voor het hele interview met Van Barneveld.

 

 

 

 

 

16 februari 2015 met Wouter van Ewijk, Voormalig VUmc en huidig voorzitter Forensische Zorgspecialisten "Als we de angstcultuur binnen de bestuurskamers zouden kunnen omkeren naar kansen, is de hele bezuiniging binnen de zorg niet nodig."

16 februari 2015 met Floris Croon, Oprichter Boer&Croon
“Wees open voor wat de buitenwereld zegt. De kracht is om dit uit de buitenwereld te halen. Durf jezelf op een ander been te zetten en leer hiermee omgaan.”
 

 

11 mei 2015 met Jaap Smit, Commissaris van de Koning Zuid-Holland "Als we de angstcultuur binnen de bestuurskamers zouden kunnen omkeren naar kansen, is de hele bezuiniging binnen de zorg niet nodig."

11 mei 2015 met Jaap Smit, Commissaris van de Koning Zuid-Holland
“We leven met elkaar in een overgangstijd. Er is verandering nodig, ook op bestuurlijk niveau. Anders blijven we met zijn allen draaien aan de knoppen van versleten apparaten”.
 
 
Klik hier voor een kort gespreksverslag.

 

 

 

 

 

10 november 2014 met Pim Mol, directeur reputatie en public affairs bij de Rabobank "Het gaat om het op tijd kunnen herkennen van het brandgevaar, en niet pas in actie komen als de brand al is uitgeslagen. Dan ben je per definitie te laat."

10 november 2014 met Pim Mol, directeur reputatie en public affairs bij de Rabobank
“Het gaat om het op tijd kunnen herkennen van het brandgevaar, en niet pas in actie komen als de brand al is uitgeslagen. Dan ben je per definitie te laat.”
 
 
Klik hier voor het gespreksverslag.

8 december 2014 met Wouter van Ewijk, Voormalig VUmc en huidig voorzitter Forensische Zorgspecialisten "Als we de angstcultuur binnen de bestuurskamers zouden kunnen omkeren naar kansen, is de hele bezuiniging binnen de zorg niet nodig."

8 december 2014 met Wouter van Ewijk, Voormalig RvB VUmc en huidig voorzitter Forensische Zorgspecialisten
“Als we de angstcultuur binnen de bestuurskamers zouden kunnen omkeren naar kansen, is de hele bezuiniging binnen de zorg niet nodig.” 

 

 

 

 

 

 

 

17 februari 2014 met Henk Breukink, toezichthouder bij o.a. Hogeschool InHolland en ING. "Bestuurders moeten zich mentaal voorbereiden op horizontaal leiderschap, en op geleid worden. Want gelijkwaardigheid gaat over wederkerigheid."

17 februari 2014 met Henk Breukink, toezichthouder bij o.a. Hogeschool InHolland en ING.
“Bestuurders moeten zich mentaal voorbereiden op horizontaal leiderschap, en op geleid worden. Want gelijkwaardigheid gaat over wederkerigheid.”

7 april 2014 met Harry van Dorenmalen,CEO IBM Nederland en Chairman IBM Europe. “Big Data gaat de bestuurskamer drastisch veranderen. Daar horen nieuwe vaardigheden bij, die veel bestuurders nu nog niet beheersen.”

7 april 2014 met Harry van Dorenmalen, CEO IBM Nederland en Chairman IBM Europe.
“Big Data gaat de bestuurskamer drastisch veranderen. Daar horen nieuwe vaardigheden bij, die veel bestuurders nu nog niet beheersen.

 

Rond de tafel button