Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Direct inschrijven

Training

Leer in 3 dagen het Nieuwe Besturen in de praktijk

Datum eerst volgende training: volgt…
Locatie: Landgoed de Horst Driebergen Zeist

De verwachting van de samenleving verandert razendsnel. Dat vraagt om nieuwe vormen van besturen. Horizontaal in plaats van top-down. Een open stakeholderdialoog in plaats van naar binnen gekeerd. En een heldere visie op weg naar een duurzame samenleving. Bij het Nieuwe Besturen wordt een organisatie tweezijdig aangestuurd en voegt zowel waarde toe aan de organisatie alsmede aan de maatschappij als geheel.

Tijdens de training Het Nieuwe Besturen in de Praktijk leert u hoe u nieuwe organisatievormen strategisch vormgeeft en aanstuurt. Organisatievormen die gericht zijn op succesvol stakeholdermanagement en een heldere positionering van uw organisatie. Aan de hand van de Nieuwe Bestuursmodellen en concrete voorbeelden gaat u aan de slag met uw eigen stakeholderbeleid.

– zie voor meer trainingsdata en direct inschrijven onderaan deze pagina –

De beweging van het Nieuwe Besturen, daar geloof ik heilig in. Van de training heb ik heel veel geleerd. Uiteindelijk draait het om wat effectief is en wat niet. NieuwBestuur geeft daar helder inzicht in, als een puzzel die in elkaar past.” Corine Sluiter, Rekenkamer Commissie Gemeente Tiel

Binnen het grote aanbod van opleidingen, sprong de training van NieuwBestuur er positief uit. Het profiel van de Nieuwe Bestuurder past mij. De coaches geven waardevolle feedback op hoog niveau. Ik raad iedereen aan om dit traject te volgen, want het is een investering in jezelf en je omgeving.”
Jeroen van Leeuwesteijn, algemeen directeur/gemeentesecretaris Gemeente Heereveen

De Nieuwe Bestuurstafel is een intensief onderzoek naar je rol en functioneren van jezelf als bestuurder in een snel veranderende samenleving.” Michiel Buchel, directeur Science center NEMO


Lees hier alle informatie over deze training:

 • Direct inschrijven
 • Programma
 • Voor wie
 • Het team
 • Data / Tijden / Locatie
 • Referenties deelnemers

Direct inschrijven

Programma

Tijdens de training Het Nieuwe Besturen in de Praktijk leert u hoe u nieuwe organisatievormen strategisch vormgeeft en aanstuurt. Organisatievormen die gericht zijn op succesvol stakeholdermanagement. In een vertrouwelijke peer-to-peer setting deelt u ervaringen en bestuurlijke dilemma’s. Aan de hand van de Nieuwe Bestuursmodellen en concrete voorbeelden gaat u aan de slag met uw eigen stakeholderbeleid.

In een vertrouwelijke peer-to-peer setting deelt u uw ervaringen en uw bestuurlijke dilemma’s. Aan de hand van concrete voorbeelden en reflectie op eigen handelen, gaat u vervolgens aan de slag.

3-daagse training

De eerste twee dagen (blok 1) zijn aaneengesloten (met naar keuze een overnachting). De derde dag is een terugkomdag na circa 6-8 weken (blok 2). Tussen blok 1 en 2 gaat u actief aan de slag met de theorie en praktijkoefeningen binnen uw eigen organisatie. Tussentijds staat uw persoonlijke moderator klaar voor vragen en advies. Tijdens de terugkomdag deelt iedere deelnemer zijn dilemma’s en inzichten met elkaar.

 • Inclusief persoonlijk intakegesprek voorafgaand aan de training waarin u de mogelijk heeft uw persoonlijke leerdoelen en organisatievraagstukken in te brengen.
 • Inclusief persoonlijk rapport NieuwBestuur deskundigheids-bevordering dat inzicht geeft in uw ontwikkeling ten aanzien van het Nieuwe Besturen.

Tijdens deze training:

 • Krijgt u inzicht in de laatste trends op het gebied van stakeholdermanagament, governance en goed bestuur.
 • Leert u wat effectief reputatiemanagement is en hoe u daar van binnenuit invulling aan geeft (cultuur & gedrag).
 • Leert u op een effectieve manier signalen van buiten naar binnen te halen zodat u goed bent voorbereid op reputatievraagstukken.
 • Leert u hoe u een succesvol stakeholderbeleid opzet gericht op wederzijds waarde toevoegen.
 • Leert u hoe uw stakeholders bij uw strategie betrekt.
 • Krijgt u inzicht in uw eigen competenties en vaardigheden passend bij Het Nieuwe Besturen en leert u dit te vertalen naar effectief besturen (aansturing).
 • Krijgt u inzicht in de herziene corporate governance code en wat dat voor (de reputatie van) uw organisatie betekent.

Kortom, u leert hoe u de beweging van het Nieuwe Besturen succesvol op gang brengt binnen uw eigen organisatie.

Voor wie

Deze inschrijving staat open voor bestuurders, bestuursadviseurs, (senior) managers en (senior) leidinggevenden.

Herkent u 3 of meer van de volgende thema’s? Dan is deze training iets voor u!

 • U heeft het gevoel dat u de hele dag bezig bent met brandjes blussen, waardoor u niet toekomt aan een lange termijn visie?
 • U heeft het gevoel te weinig doorzettingskracht te hebben om de gewenste beweging op gang te brengen?
 • U vindt feedback (van stakeholders) op de organisatie lastig, want u ziet dat toch als kritiek op het bestuur
 • Command & control als bestuursstijl werkt sneller dan horizontaal leiderschap, maar u merkt dat de gewenste beweging maar niet op gang komt?
 • Transparant werken is makkelijk gezegd dan gedaan, maar wat voegt het toe als iedereen alles weet?

Het team

Chris Roelen

Chris Roelen
Geaccrediteerde Trainer NieuwBestuur, econoom specialisatie: organisatieadviseur in reputatiemanagement en corporate communicatie.

 

 Barbara NanningaBarbara Nanninga
Geaccrediteerd coach NieuwBestuur, specialisatie bedrijfscoach en persoonlijk coach, psycholoog, aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches en de European Mentoring & Coaching Council)

 

Egon HusEgon Hus
Geaccrediteerde Trainer NieuwBestuur, adviseur en coach strategisch reputatiemanagement.

 

Sara Bosman
Geaccrediteerd coach NieuwBestuur, specialisatie klinisch psycholoog en gedragstherapeut, aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches en de European Mentoring & Coaching Council).

 

Bekijk hier het hele NieuwBestuur team!

Data / Tijden / Locatie

In 2018 staan de volgende leergangen gepland:

 • Volgt…

Tijden:

Dag 1: 14:00 uur tot 20:00 uur (incl. diner en mogelijkheid tot overnachting op Landgoed de Horst*)
Dag 2: 09:00 uur tot 13:00 uur (incl. lunch)
Dag 3: 14:00 uur tot 18:00 uur (incl. follow up)

Locatie:

Landgoed de Horst, Driebergen-Zeist.

Aantal deelnemers:

Er is plaatst voor max. 10 deelnemers per leergang.

Investering:

€3.250,- (excl. BTW)*

Dit bedrag is inclusief een persoonlijke intake, een NieuwBestuur deskundigheidsmeting Governance inclusief persoonlijk profiel met 0-meting (voor de training) en 1-meting (na de training), verblijfkosten, alle onderliggende studiematerialen, professionele begeleiding van senior trainers, tussentijdse moderator praktijkopdracht, nazorg, secretariaat en toegang tot het netwerk van NieuwBestuur.

*Overnachting op Landgoed de Horst is mogelijk voor een meerprijs van €150,- (excl. BTW).

Landhuis voorkant

Referenties deelnemers

De beweging van het Nieuwe Besturen, daar geloof ik heilig in. Van de training heb ik heel veel geleerd. Uiteindelijk draait het om wat effectief is en wat niet.
NieuwBestuur geeft daar helder inzicht in, als een puzzel die in elkaar past.”
Corine Sluiter, Rekenkamer Commissie Gemeente Tiel

Binnen het grote aanbod van opleidingen, sprong de training van NieuwBestuur er positief uit. Het profiel van de Nieuwe Bestuurder past mij. De coaches geven waardevolle feedback op hoog niveau. Ik raad iedereen aan om dit traject te volgen, want het is een investering in jezelf en je omgeving.”
Jeroen van Leeuwesteijn, algemeen directeur/gemeentesecretaris Gemeente Heereveen

De Nieuwe Bestuurstafel is een intensief onderzoek naar je rol en functioneren van jezelf als bestuurder in een snel veranderende samenleving.”
Michiel Buchel, directeur Science center NEMO

Hartstikke goede training, mooie samensmelting van theorie en de mens. Eén van de meest waardevolle trainingen die ik de afgelopen jaren heb gevolgd.”
Ryan Palmen, burgemeester Hilvarenbeek

De openheid van NieuwBestuur is erg fijn. De behandelde stof kan ik meteen vertalen naar de praktijk en zo mijn bijdrage leveren. Tijdens het werkoverleg ben ik voor mijzelf steeds eigen tafels gaan maken om de meeting zo effectief mogelijk te kunnen laten verlopen. Dit werkt echt! ”
Lidy van der Schaft, Directeur wonen en onderhoud Woonstichting De Key 

Een bestuurder moet zijn geloofwaardigheid opbouwen. Bestuurders worden steeds persoonlijker aangesproken. De buitenwereld neemt hen makkelijker de maat dan vroeger. Daar past de verouderde bestuursstijl van ‘zenden’ niet meer bij, dan moet je als bestuurder ook open staan om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.”
Bernt Schneiders, voormalig burgemeester van Haarlem en voorzitter van het Genootschap van Burgemeesters