Schaduwkabinet luidt de gong

 
gong schaduwkabinet

Het Schaduwkabinet met Mildred Hofkes als schaduwminister van Bestuurlijke Vernieuwing, was op 9 september op bezoek bij Beursplein 5 om de gong te luiden als startsein van de handel.

 

ONL bezoekt Euronext omdat de beurs staat voor vooruitgang en ondernemerschap. Het ONL Schaduwkabinet wil de economie op korte termijn terug laten keren naar groeicijfers van 3%. Hiervoor investeren we tot aan het jaar 2021 een totaal van 43,5 miljard in de Nederlandse economie. We geven aan welke randvoorwaarden nodig zijn om het verdienmodel van de economie te versterken. Ondernemers maken Nederland! Zij willen omzet draaien, klanten en opdrachten winnen en zijn daarvoor bereid risico’s te nemen. Ondernemers zijn zich bewust van hun verantwoordelijkheid, zowel voor het scheppen van banen als voor het binnenbrengen van belastinginkomsten. Ondernemers willen hier wel iets voor terug: een investeringsagenda, lagere lasten en een consistent overheidsbeleid.” Aldus Hans Biesheuvel, schaduwminister-president en initiatiefnemer van het Schaduwkabinet.

 

Na de gongslag hield Biesheuvel zijn eerste Ondernemersrede en werd de Schaduwbegroting gepresenteerd. Centraal daarin staat hoe de economie op korte termijn weer kan groeien met behulp van ondernemers die zorgen voor groei en innovatie, banen, welvaart en welzijn.