Wil je op de hoogte blijven over Circulair Leiderschap en Toekomstbestendig Besturen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Terublik 5e Nationale Reputatie Congres

Datum: 24 maart 2017
Thema: Reputatie en Leiderschap

Op 24 maart 2016 organiseerde NieuwBestuur in samenwerking met Bureau Hofkes Reputatiemanagement voor de 5e keer het Nationale Reputatie Congres onder leiding van Astrid Joosten. De belangrijkste conclusie van het 5de Reputatie Congres: De organisatie van morgen ziet er totaal anders uit dan vandaag. Deze verandering wordt voor een groot deel veroorzaakt door de opkomst van succesvolle nieuwe bedrijfsmodellen waarbij het draait om delen in plaats van om bezit, zoals Uber, Airbnb, Netflix en GreenWheels. Dat vraagt van bestuurders nieuwe vaardigheden. Deze vaardigheden zijn niet alleen wenselijke, maar vooral ook noodzakelijk geworden.

Jannine van den Berg, Lid korpsleiding Nationale Politie, benoemt het belang van verbindingskracht voor de Nationale Politie, waarbij de handhaver van veiligheid van ons land tegelijkertijd nadrukkelijk de verbinding opzoekt met de burger.

Dertje Meijer, CEO Havenbedrijf Amsterdam, roept op tot gezamenlijkheid. Nederland zit in een energietransitie. Veranderen doe je niet alleen, maar samen in co-creatie. In de Amsterdamse haven staan de deuren hiervoor wagenwijd open

Carl Verheijen, zorgbestuurder de Neije Veste en oud wereldkampioen topschaatsen, pleit voor een omslag in het gezondheid denken in Nederland. Een ziek mens zien als een verdienmodel? Dat geeft de verkeerde prikkels aan artsen en verzekeraars. Draai het om en beloon gezondheid. Tel niet langer het aantal handelingen, maar het resultaat. Investeren in preventie kan zeker, maar daar is doorzettingsmacht voor nodig.

Teun Teeuwisse Transparant zijn en verantwoording afleggen zijn in deze tijd van toenemende transparantie onmisbaar, stelde financieel top-analist Teun Teeuwisse. Teeuwisse kreeg in 2015 het predicaat steranalist, omdat hij in 2012 als eerste vroegtijdig de vinger op de zere plek wist te leggen bij Imtech. De rooskleurige cijfers konden wat hem betreft gewoon niet kloppen. Toch ontvingen de bestuurders in die tijd hoge “prestatie” bonussen en was Imtech één van de meest geliefde beurslievelingen. Inmiddels is het tij volledig gekeerd en is er vrijwel niets meer over van het eens zo trotse bedrijf Royal Imtech

Marcel Joachimstal, voormalig CEO Glaxo Smith Kline Nederland, gooide het roer om en ruilde zijn topfunctie in om een start-up te beginnen. Joachimsthal legt uit dat de jongere generatie vraagt om nieuw leiderschap, leiderschap waarin het inzetten van je eigen potentieel centraal staat. Op deze manier creëer je een inspirerende organisatie van binnenuit, niet alleen voor klanten, maar ook voor de medewerkers!

Mildred Hofkes, oprichter NieuwBestuur en initiatiefnemer het 5e Nationale Reputatie Congres, benoemde na afloop de vijf kenmerken van de Nieuwe Bestuurder. Verbindingskracht, gezamenlijkheid, doorzettingsmacht, bestuurlijke aansprakelijkheid en inzetten van je eigen potentieel zijn kenmerken voor de bestuurder van de toekomst!

Mildred Hofkes heeft een boek geschreven. Bestel het hier!

The Future of Governance, hoe bestuur ik mijn bedrijf toekomstbewust

Bestel nu het nieuwste publicatie van Mildred Hofkes (founder NieuwBestuur)

The Future of Governance, hoe bestuur ik mijn bedrijf toekomstbewust!

In deze publicatie neemt Mildred Hofkes je mee door twaalf jaar onderzoek naar toekomstbestendig besturen. Met de inbreng van vele bestuurders, Future Leaders en met de laatste inzichten op het gebied van Future Proof Governance.  Duurzaamheid, inclusiviteit en stakeholderbetrokkenheid zijn urgente kernwaarden op iedere bestuursagenda. De inzichten van Mildred Hofkes geven heldere aanknopingspunten om vandaag nog te beginnen met toekomstbestendig besturen!

Boekrecensie *****

Ik ben met veel plezier jullie publicatie aan het lezen. Wat een mooi onderzoek, en helder beschreven. Het geeft ook goede aanknopingspunten voor de gedachtenvorming over “de onderneming van de toekomst”. Ik neem dat zeker mee in mijn toezichthoudende rollen.

Ellen Soerjatin, toezichthouder

Het boek is verkrijgbaar als Ebook of in hardcopy