Wil je op de hoogte blijven over Circulair Leiderschap en Toekomstbestendig Besturen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Terublik 4e Nationale Reputatie Congres

Datum: donderdag 28 november 2013
locatie: Dauphine in Amsterdam

Op donderdag 28 november 2013 vond het 4e Nationale Reputatie Congres plaats in Dauphine te Amsterdam. Lees hier het verslag en bekijk de foto’s van deze bijzondere dag.

Tijdens het 4e Nationale Reputatie Congres dat recent door NieuwBestuur georganiseerd werd stelde een bekende onderwijsbestuurder: “Bestuurders moeten de komende periode durven erkennen dat er een soort bestuurlijke bovenwereld is ontstaan, die in onvoldoende mate in verbinding staat met waar het uiteindelijk om gaat in de maatschappij”

Uit jarenlang onderzoek van NieuwBestuur naar de kwaliteit van governance in Nederland komen wij tot de volgende conclusie: Wij hebben een bestuurlijke elite nodig met durf, moed, eerlijkheid en het vermogen tot zelfreflectie. Wij willen en verdienen Nieuwe Bestuurders met een heldere visie op duurzaamheid en op eerlijk geld verdienen. Bestuurders met een idee, een nieuw plan, die ons inspireren met hun eigen voorbeeldgedrag. Laat ons als burgers zien hoe ons land er over 2 tot 5 jaar uit kan gaan zien, hoe mooi onze toekomst kan zijn, en wij zullen u volgen.

Mildred Hofkes (oprichter van NieuwBestuur) samen met onder meer Marco Groot (financieel expert en co-founder 8DAW) en Dennis Luijer (Partner JAM Visueel Denken) schetste helder de kaders van het Nieuwe Bestuursmodel

Christine Boland gaf met haar Trendrede 2014 een prachtig gekleurde aanvulling op hoe onze toekomst er uitziet. Daarna was het de beurt aan bestuurders als Doekle Terpstra (Bestuursvoorzitter Inholland), Anke Huizenga (Bestuursvoorzitter ZuidOostZorg), Wiebe Draijer (voorzitter SER) en Volkert Engelsman (CEO Eosta) om openhartig te delen voor welke bestuurlijke keuzes zij dagelijks staan en waar zij hun beslissingen op baseren. Al met al een zeer inspirerende dag met sterke, kwetsbare verhalen in een bijzondere setting.

Mildred Hofkes heeft een boek geschreven. Bestel het hier!

The Future of Governance, hoe bestuur ik mijn bedrijf toekomstbewust

Bestel nu het nieuwste publicatie van Mildred Hofkes (founder NieuwBestuur)

The Future of Governance, hoe bestuur ik mijn bedrijf toekomstbewust!

In deze publicatie neemt Mildred Hofkes je mee door twaalf jaar onderzoek naar toekomstbestendig besturen. Met de inbreng van vele bestuurders, Future Leaders en met de laatste inzichten op het gebied van Future Proof Governance.  Duurzaamheid, inclusiviteit en stakeholderbetrokkenheid zijn urgente kernwaarden op iedere bestuursagenda. De inzichten van Mildred Hofkes geven heldere aanknopingspunten om vandaag nog te beginnen met toekomstbestendig besturen!

Boekrecensie *****

Ik ben met veel plezier jullie publicatie aan het lezen. Wat een mooi onderzoek, en helder beschreven. Het geeft ook goede aanknopingspunten voor de gedachtenvorming over “de onderneming van de toekomst”. Ik neem dat zeker mee in mijn toezichthoudende rollen.

Ellen Soerjatin, toezichthouder

Het boek is verkrijgbaar als Ebook of in hardcopy