Wil je op de hoogte blijven over Circulair Leiderschap en Toekomstbestendig Besturen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Terublik 4e Nationale Reputatie Congres

Datum: donderdag 28 november 2013
locatie: Dauphine in Amsterdam

Op donderdag 28 november 2013 vond het 4e Nationale Reputatie Congres plaats in Dauphine te Amsterdam. Lees hier het verslag en bekijk de foto’s van deze bijzondere dag.

Tijdens het 4e Nationale Reputatie Congres dat recent door NieuwBestuur georganiseerd werd stelde een bekende onderwijsbestuurder: “Bestuurders moeten de komende periode durven erkennen dat er een soort bestuurlijke bovenwereld is ontstaan, die in onvoldoende mate in verbinding staat met waar het uiteindelijk om gaat in de maatschappij”

Uit jarenlang onderzoek van NieuwBestuur naar de kwaliteit van governance in Nederland komen wij tot de volgende conclusie: Wij hebben een bestuurlijke elite nodig met durf, moed, eerlijkheid en het vermogen tot zelfreflectie. Wij willen en verdienen Nieuwe Bestuurders met een heldere visie op duurzaamheid en op eerlijk geld verdienen. Bestuurders met een idee, een nieuw plan, die ons inspireren met hun eigen voorbeeldgedrag. Laat ons als burgers zien hoe ons land er over 2 tot 5 jaar uit kan gaan zien, hoe mooi onze toekomst kan zijn, en wij zullen u volgen.

Mildred Hofkes (oprichter van NieuwBestuur) samen met onder meer Marco Groot (financieel expert en co-founder 8DAW) en Dennis Luijer (Partner JAM Visueel Denken) schetste helder de kaders van het Nieuwe Bestuursmodel

Christine Boland gaf met haar Trendrede 2014 een prachtig gekleurde aanvulling op hoe onze toekomst er uitziet. Daarna was het de beurt aan bestuurders als Doekle Terpstra (Bestuursvoorzitter Inholland), Anke Huizenga (Bestuursvoorzitter ZuidOostZorg), Wiebe Draijer (voorzitter SER) en Volkert Engelsman (CEO Eosta) om openhartig te delen voor welke bestuurlijke keuzes zij dagelijks staan en waar zij hun beslissingen op baseren. Al met al een zeer inspirerende dag met sterke, kwetsbare verhalen in een bijzondere setting.

Collegereeks Toekomstbestendig besturen

Start collegereeks: 29 januari 2021

Waar herken je een organisatie aan die toekomstbestendig wordt bestuurd? Welke kenmerken van leiderschap horen daarbij?
Welke nieuwe bestuursmodellen sluiten aan bij een duurzame en inclusieve toekomst?
Wat zijn de belemmeringen? En welke eerste stappen kun je binnen je eigen organisatie zetten?

The Future of Governance, hoe bestuur ik mijn bedrijf toekomstbewustBestel nu het nieuwste boek van Mildred Hofkes

The Future of Governance, hoe bestuur ik mijn bedrijf toekomstbewust

In dit boek neemt Mildred Hofkes je mee in haar zoektocht naar duurzame en inclusieve bestuursmodellen. Met het stakeholdermodel als leidend bestuursmodel. De inzichten over de huidige ‘toon aan de top’ zijn onthutsend en hoopvol tegelijk. Hofkes schrijft op een open en toegankelijke manier over een complex thema dat ons allemaal aangaat. Met prachtige tekeningen van Dennis Luijer. Eindelijk een boek met heldere inzichten en antwoorden!

Het boek is zowel verkrijgbaar met hardcover en als Ebook

Jaar uitgave: 2020 | aantal pagina’s: 90

Boek bestellen