Mildred Hofkes, oprichter NieuwBestuur, als minister in schaduwkabinet

ecsImgschaduwkabinet-2016195122756497596

Het schaduwkabinet is gepresenteerd, met als minister van Bestuurlijke Vernieuwing: Mildred Hofkes, oprichter Platform NieuwBestuur

 

Ondernemers lanceren schaduwkabinet

AMSTERDAM – Telegraaf

Nederland heeft vanaf dit weekend een heus schaduwkabinet. Drijvende kracht is ex-MKB Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel die een ploeg van veertien ondernemers en entrepreneurs heeft samengesteld die een toekomstvisie op Nederland presenteren.

Foto: frank de ruiter

Hans Biesheuvel presenteert zijn schaduwkabinet zaterdag samen met zijn ‘ministers’ Peter Paul de Vries en Jacqueline Zuidweg exclusief in een groot interview in De Telegraaf, met daarbij ook de ‘officiele’ bordesfoto van zijn veertien leden tellende ministersploeg.

 

Onvrede over het zwalkende beleid in Den Haag, waardoor de economische problemen in Nederland in de afgelopen jaren alleen maar zijn vergroot, vormt een belangrijke reden voor de vorming van het schaduwkabinet. Maar kritiek spuien op het de politiek is niet de drijfveer. Hoofddoel is een positieve visie op de toekomst en het economisch weer sterk maken van Nederland.

 

De veertien leden van het kabinet zullen de komende maanden columns gaan schrijven op Telegraaf-website stopdecrisis.nl, waarin ze de nadruk leggen op de kracht van Nederland en ideeën zullen aandragen om ons land weer economisch te laten groeien.

 

De samenstelling van het schaduwkabinet:

 

Hans Biesheuvel (Algemene Zaken / Premier)

Ondernemer en investeerder die in 2011 voorzitter werd van MKB Nederland. Legde die functie in september neer om eigen ondernemersorganisatie ONL te kunnen vormen.

 

Peter Paul de Vries (Financiën)

Vooral bekend als voormalig directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en sinds 2008 ceo van investeringsmaatschappij Value8

 

Jacqueline Zuidweg  (Werk & Inkomen)

Directeur van Zuidweg Partners, dat ondernemers en mkb-bedrijven in financiële problemen steunt. In 2012 gekozen tot Zakenvrouw van het Jaar.

 

Aad Ouborg (Buitenland & Export)

Ondernemer die groot werd met huishoudelijk apparatuur van Princess. Was in 2011 het gezicht van BNN-programma Topmanager Gezocht

 

Benno Leeser (Familiebedrijven)

President-directeur van diamant en juwelenhandelaar Gassan Diamonds, dat begin dit jaar werd uitgeroepen tot Familiebedrijf van het Jaar.

 

Danny Mekic (Technologie)

Ondernemer, schrijver en adviseur die bedrijven adviseert op het gebied van internet en IT. Heeft een wekelijkse radiorubriek op Radio 2.

 

Marga Hoek (Energie)

Duurzame ondernemer en directeur van De Groene Zaak, een groot ondernemersplatform. Werkte daarvoor in de bouwsector.

 

Arko van Brakel (Innovatie)

Rasondernemer en oprichter van groot aantal bedrijven en bedrijfjes. Schreef ook tweetal boeken over de nieuwe economie en is directeur van De Baak.

 

Rob de Wijk (Veiligheid&Justitie)

Directeur van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies en landelijk bekend als expert op het gebied van internationale betrekkingen, defensie en veiligheid.

 

Mildred Hofkes (Bestuurlijke Vernieuwing)

Eigenaar en oprichter van Hofkes Reputatiemanagement en auteur van managementboek ‘Wisseling van de macht’

 

Dennis Wiersma (Onderwijs & Jongeren)

Was eerder voorzitter van FNV Jong en nu actief bij pensioenuitvoerder PGGM. Is tevens projectleider bij aanpak Jeugdwerkloosheid van Mirjam Sterk.

 

Marc Lammers (Gezondheid & Sport)

Won als coach van het dameshockeyteam goud op de Olympische Spelen in Beijing en leidt sinds vorig jaar het Belgische herenhockeyteam.

 

Mirjam Bink (Organisatie en Communicatie)

Oprichter van internetwervingsbureau I-recruiting en initiatiefnemer van oprichting van ONL voor ondernemers.

 

Iris Wulffraat (Ondernemerszaken)

Zelfstandig onderneemster en eigenaar van biologisch eetcafé Opa in Rotterdam