Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Direct inschrijven

4e Nationale Reputatie Congres

Datum: donderdag 28 november 2013
locatie: Dauphine in Amsterdam

Op donderdag 28 november 2013 vond het 4e Nationale Reputatie Congres plaats in Dauphine te Amsterdam. Lees hier het verslag en bekijk de foto’s van deze bijzondere dag.

Tijdens het 4e Nationale Reputatie Congres dat recent door NieuwBestuur georganiseerd werd stelde een bekende onderwijsbestuurder: “Bestuurders moeten de komende periode durven erkennen dat er een soort bestuurlijke bovenwereld is ontstaan, die in onvoldoende mate in verbinding staat met waar het uiteindelijk om gaat in de maatschappij”

Uit jarenlang onderzoek van NieuwBestuur naar de kwaliteit van governance in Nederland komen wij tot de volgende conclusie: Wij hebben een bestuurlijke elite nodig met durf, moed, eerlijkheid en het vermogen tot zelfreflectie. Wij willen en verdienen Nieuwe Bestuurders met een heldere visie op duurzaamheid en op eerlijk geld verdienen. Bestuurders met een idee, een nieuw plan, die ons inspireren met hun eigen voorbeeldgedrag. Laat ons als burgers zien hoe ons land er over 2 tot 5 jaar uit kan gaan zien, hoe mooi onze toekomst kan zijn, en wij zullen u volgen.

Mildred Hofkes (oprichter van NieuwBestuur) samen met onder meer Marco Groot (financieel expert en co-founder 8DAW) en Dennis Luijer (Partner JAM Visueel Denken) schetste helder de kaders van het Nieuwe Bestuursmodel

Christine Boland gaf met haar Trendrede 2014 een prachtig gekleurde aanvulling op hoe onze toekomst er uitziet. Daarna was het de beurt aan bestuurders als Doekle Terpstra (Bestuursvoorzitter Inholland), Anke Huizenga (Bestuursvoorzitter ZuidOostZorg), Wiebe Draijer (voorzitter SER) en Volkert Engelsman (CEO Eosta) om openhartig te delen voor welke bestuurlijke keuzes zij dagelijks staan en waar zij hun beslissingen op baseren. Al met al een zeer inspirerende dag met sterke, kwetsbare verhalen in een bijzondere setting.

Referenties

Wilde even kwijt dat ik het congres Nieuw Bestuur echt erg inspirerend vond, fantastische sprekers met uitstekend gevoel voor wat er leeft in de maatschappij. Meer dan geslaagd!

Wim Leereveld

Oprichter ATM-index

Het was mooi met fantastische mensen bij elkaar. Wordt groot en krijgt zeker gevolg!

Norbert de Melker

Directeur NKCC (Nederlands Kenniscentrum voor Commissarissen)

Wat NieuwBestuur beschrijft, zijn zulke heldere universele waarheden, dat ik het niet het nieuwe besturen, maar gewoon het ‘besturen’ zou willen noemen. Hoe het altijd al had moeten zijn. Maar in de loop van de geschiedenis is de mensheid door oerdriften van de universele wetmatigheden afgegleden. Zo ook vandaag de dag. Een crisis (financieel, volksopstand, oorlog, whatever) zorgt er voor ons intellect de universele waarheden weer hervindt, En jullie hebben dat heel mooi weten te duiden in deze tijdsgeest. Top verhaal!

Mike Overdijk

Managing Partner JAM Visueel Denken

Heel veel dank voor een bak inspiratie en goede ideeën! Wat een mooie mensen had je op het podium.

Marijn Wiersma

Transition Development FMO

Dank voor de uitnodiging om te gast te mogen zijn op het 4de Nationale Reputatie Congres. Het was volgens mij een hele goede dag met relevante thema’s. Ik hoop dat ik met mijn bijdrage heb kunnen inhaken op de bijzondere spirit van deze dag!

Wiebe Draijer

Bestuursvoorzitterr Rabobank  (en voormalig voorzitter Sociaal Economische Raad)

Ik wil jullie langs deze weg nog danken en complimenteren voor de dag van gisteren. Ik denk dat het een inspirerende dag is geworden waarbij bestuurders op een bijzondere manier van elkaar hebben kunnen leren.

Wouter van Ewijk

Voorzitter Raad van Bestuur Forensische Zorgspecialisten

Bedankt voor de prachtige inspiratie dag! Wat een goede presentatoren, Ze zetten je allemaal aan het denken. Jou vond ik een stralend middelpunt, bijzonder knap wat je in deze vier jaar vanuit je passie tot stand hebt gebracht. Ik heb genoten van de vele boeiende gesprekken met aardige/authentieke mensen.

Math Teeuwen

Directeur TeeuwenGroep BV

We kijken terug op een inspirerende middag (en avond!). De setting, diversiteit van de sprekers, de inhoudelijk betrokken presentatie van Astrid en de boeiende contacten maakten het een waardevol congres. Veel food for thought en …..nog veel werk aan de winkel. Dank aan jou en je geweldige team!

Patrick Westerburger

Managing Partner Hagoort & Partners executive search