Nieuwsbrief oktober 2015: Rob de Wijk: ‘De Reputatie van Nederland staat op het spel.’

U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van NieuwBestuur en/of Bureau Hofkes Reputatiemanagement
View this email in your browser
Leiderschap in roerige tijden….
Er is nogal wat aan de hand in onze huidige maatschappij. We zijn in veel gevallen de zekerheid voorbij. Miljoenen vluchtelingen zijn op drift. De onzekerheid neemt toe.
Wat vraagt dat van onze bestuurders? Welk type leiderschap wordt er nu verwacht? Niet alleen op nationaal niveau, maar ook van u als leidinggevende binnen uw eigen organisatie. We gaan het er uitgebreid over hebben tijdens de NieuwBestuur kennissessie op 16 november met Prof. Rob de Wijk (één van de meest gevraagde sprekers van dit moment).
Behoefte aan duiding is groot
De burger, de consument, de werknemers: juist nu willen mensen verleid worden door hun bestuurders met een verhaal, een visie, een ideologie, een duiding. “Als een schip water maakt, is het besluit te hozen alleen niet voldoende” las ik in een advertentie van een landelijk Executive Search bureau. Het type leiderschap aan de top gaat steeds meer de doorslag geven of een organisatie succesvol door deze tijd van verandering heen gaat komen, of niet.Rob de Wijk stelt dat het leiderschap in Nederland drastisch aan verandering toe is, van technocratie naar ideologie. “Mensen kunnen alleen gemobiliseerd worden door bestuurders met een visie en een verhaal.”Wat wordt er juist nu van u als leidinggevende verwacht? Hoe ziet dat beeld er in de toekomst uit? En welke rol speelt het Nieuwe Besturen daarbij? In deze nieuwsbrief leest u daar meer over.Ik zie u graag op 16 november tijdens onze Nieuwbestuur kennissessie met Rob de Wijk of tijdens de NieuwBestuur Executive training (open inschrijving) die in januari met een nieuwe leergang van start gaat.Samen maken we het verschil!
Met hartelijke groet,

Mede namens het team van NieuwBestuur

Maandag 16 november actuele NieuwBestuur Kennissessie met Rob de Wijk
Open inschrijving: Blijf niet afwachten, maar anticipeer! Ontwikkel nieuwe inzichten en help uw eigen organisatie verder de toekomst in
Samen in dialoog: we leven in een snel veranderende tijd. Wat betekenen de huidige ontwikkelingen in de maatschappij voor u als leidinggevende? En wat wordt er van u verwacht?

Over leiderschap en besturen in dit transformatietijdperk
NieuwBestuur organiseert op maandag 16 november van 17:00 uur – 21:00 uur (incl. diner) een speciale kennissessie met Rob de Wijk (defensiespecialist en veiligheidsexpert, en één van de meest gevraagde sprekers van dit moment) en Mildred Hofkes (onderzoeker en oprichter NieuwBestuur).

Tijdens deze interactieve sessie ontwikkelt u aan de hand van het Nieuwe Bestuursmodel voor Governance nieuwe inzichten en handvatten die u als leidinggevende belangrijke sturing geven in deze tijden van verandering.

Deze succesvolle reeks loopt sinds 2014 en heeft al veel deelnemers geïnspireerd en gemotiveerd.

Voor wie? 
Deze sessie is interessant voor iedereen die zich beter houdt met vertrouwen en integriteit op het snijvlak van openbaar- en semiopenbaar bestuur. Voor bestuurders, senior managers, adviseurs en frisdenkers.

”Ik kwam heel energiek bij de bijeenkomst vandaan! Het delen van ideeën en ervaringen met gelijkgestemden hebben mij nieuwe inzichten gegeven! Ik vond het echt heel leuk!”
Christa Portegies, Interim manager en Toezichthouder over de NieuwBestuur Rond de Tafel sessie. 
Klik hier voor een impressie van eerdere bijeenkomsten.
Uw persoonlijke ontwikkeling als executive is onmisbaar in deze tijden van verandering 
Start nieuwe leergang NieuwBestuur Executive Training: woensdag 27 + donderdag 28 januari & woensdag 9 maart 2016 Open inschrijving
Foto: Bij het Nieuwe Besturen gaat het in de eerste plaats om de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden en inzichten als leidinggevende. In een vertrouwelijke peer-to-peer setting worden de deelnemers optimaal uitgedaagd!
Herkent u zichzelf hierin?
U zet strategisch reputatiemanagement liever in om kansen te grijpen dan om bedreigingen te bestrijden. En u zoekt voortdurend naar manieren om uw eigen competenties en vaardigheden te vertalen naar goed bestuur. Maar …. u zou uzelf op die punten nog wel willen versterken.Vergroot uw persoonlijke vaardigheden en kennis als leidinggevende 
De leiderschapstraining De Nieuwe Bestuurstafel helpt u om uw persoonlijke competenties en vaardigheden als leider te versterken. Steeds op een frisse, concrete en direct toepasbare manier – met gebruik van de nieuwste inzichten en oog voor actuele ontwikkelingen.De waarde van geld maakt plaats voor de waarde van reputatie
Ook krijgt u inzicht in de theorie van strategisch reputatiemanagement, in het Nieuwe Bestuursmodel voor Governance én in het Nieuwe Besturen: een concreet en direct toepasbaar kader voor een productieve langetermijnstrategie, gericht op groei en continuïteit. Het theoretische kader van de training wordt continu ververst met actuele voorbeelden, trends en reputatievraagstukken.Sinds 2010 begeleidt NieuwBestuur bestuurders van verschillende sectoren met de succesvolle trainingenreeks ‘de Nieuwe Bestuurstafel’. Klik hier voor de referentie van eerdere deelnemers.De eerst volgende leergang staat gepland op: 27 + 28 januari + 9 maart 2015

”Interessant! Door de eerlijke gesprekken over je eigen rol binnen het Nieuwe Besturen met de groep te voeren, krijg ik al nieuwe inzichten.”
Deelnemers de Nieuwe Bestuurstafel Executive
NieuwBestuur voor in de agenda
16 november NieuwBestuur Kennissessie met Rob de Wijk
Thema: leidinggeven in tijden van verandering
Klik hier voor meer informatie en inschrijven27 & 28 januari + 9 maart 2016 OPEN INSCHRIJVING: 3-daagse leiderschapstraining De Nieuwe Bestuurstafel Executive
Voor de bestuurder van deze tijd, die sturen op reputatie als duurzaam verdienmodel
Klik hier voor meer informatie en inschrijven24 maart 2016 Het 5e Nationale Reputatiecongres 
Speciale Lustrum Editie als ontmoetingsplaats voor bestuurders van nu
Klik hier voor meer informatie
Tweet
Share

Copyright © *|2015|*, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@nieuwbestuur.nl
NieuwBestuur
Office ‘de Kerk’
Ridderstraat 29
2011 RR Haarlem

unsubscribe from this list    update subscription preferences