Nieuwsbrief juni 2018: Dutch Davio Radio en de agenda van hoop

Je hoeft geen trendwatcher te zijn om te zien welke grote omwenteling onze maatschappij aan het maken is. De beweging naar een duurzame economie is ingezet en onomkeerbaar. De nieuwe klimaatwet komt eraan, met strenge eisen voor het terugdringen van de CO2-uitstoot. Wie zich daar niet aanhoudt mag zich straks verantwoorden voor de rechter.

NIEUWBESTUUR DUTCH DAVOS RADIO

Niet langer lineaire groeimodellen maar een circulaire economie. Dat vraagt om nieuwe vormen van besturen. In aanloop naar de Conferentie Dutch Davos 2019 maken we 10 live radio uitzendingen op New Business Radio. We laten bestuurders aan het woord over hun invulling van het circulair besturen, want zij zijn de echte game-changers binnen hun sector. Luister hier naar de 1e uitzending Dutch Davos Business met:

  • Volkert Engelsman (CEO Eosta & #1 Duurzame top 100 van Trouw) succesvol importeur van biologische groenten en fruit, over de exponentiële groeimarkt van ‘groen en duurzaam’.
  • Tom van Aken (CEO Avantium) maker van bio-plastic uit suikers, over de beursgang van Avantium, en waarom talentvolle medewerkers liever bij Avantium werken dan bij Shell.
  • Column van Marco Groot (FD columnist en beursanalist) “U bent een dief!” Deze prikkelende column komt binnen als een mokerslag…!
    “Heb de moed om het verschil te maken, want je hoeft het niet alleen te doen. Van overal komen beschermengelen op je af, als je maar durft!”

Klik hier voor de podcast

LUISTER AS MAANDAG NAAR AFLEVERING 2 – Dutch Davos Onderwijs

Live vanuit de studio van New Business Radio
Maandag 25 juni 2018
van 19:00 tot 20:00 uur
Klik hier om maandag live mee te luisteren!
Onderwerp:
Hoe houden we het onderwijs inclusief, van hoge kwaliteit en aangesloten bij de circulaire economie? Van basisschool tot hoger beroepsonderwijs…hoe houden we kinderen in hun kracht?
Gasten:

  • Jet de Ranitz (bestuursvoorzitter Hogeschool Inholland)
  • Helma van der Hoorn (bestuursvoorzitter Saks basisscholengemeenschap Alkmaar)

Dutch Davos Conferentie 2019
28 november 2019
Locatie: Haarlem aan het Spaarne

https://www.youtube.com/watch?v=GgGYTHw4-Po

Promo met Feike Sijbesma (DSM), Arnoud Boot (Hoogleraar Financiële markten) en Jan Peter Balkenende

“Agenda van hoop”