Nieuws over toekomstbewust besturen – future proof governance

Wat is de overeenkomst tussen Boris Johnson en John de Mol

Wat is de overeenkomst tussen Boris Johnson en John de Mol (en wat is het verschil met Edwin van der Sar)?

Besluitvorming wordt vaak vormgegeven vanuit het perspectief van de aanwezigen bestuurders en minder vanuit stemmen van buiten. Hoe nu verder?

De stille stemmen

‘Bedrijfsleven vertraagt de verduurzaming’. Daarmee opent Dagblad Trouw vandaag de krant. Trouw vroeg mij om een reactie.
Waarom een angstcultuur altijd leidt tot reputatieschade

Waarom een angstcultuur altijd leidt tot reputatieschade

In mijn adviespraktijk van de afgelopen 15 jaar heb ik regelmatig zien gebeuren dat een organisatie grote reputatieschade opliep. Vrijwel altijd, omdat belangrijke signalen van buitenaf de bestuurskamers niet bereikten.
Bestuuders ga aan de slag

Bestuurders, ga aan de slag met het ‘ongezegde”

Klimaatdoelen. Natuurlijk weten die CEO’s WEL hoe het moet, maar daarvoor zullen ze eerst met zichzelf en elkaar aan de bak moeten, namelijk het ongemak toelaten van het ‘ongezegde’.

Kerstlezing 2021 voor Bestuurders “Wees moedig in uw ongemak”

Voordracht uitgesproken door Mildred Hofkes Op 18 december…
Port of-Amsterdam en NieuwBestuur-thumb

Port of Amsterdam zet samen met NieuwBestuur in op toekomstbestendig bestuursmodel

Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam en Mildred Hofkes, oprichter van NieuwBestuur, het kennis en ontwikkelingsplatform voor toekomstbestendig besturen, tekenden vandaag in Amsterdam de samenwerkingsovereenkomst voor het Future Proof Governance Programma. 
Podcast: met jongeren wordt-bestuur snel toekomstbestendig

Met jongeren wordt bestuur snel toekomstbestendig

De huidige generatie bestuurders is vooral gericht op het binnenhalen en analyseren van data uit de eigen organisatie. Dat vindt Mildred Hofkes. Beluister het volledige podcast met Mildfred Hofkes en Nikki Trip in het kader van de podcast serie "Expeditie Toekomst" van Fondsnieuws.
Hoe komen we voorbij de blahblah

Hoe komen we voorbij de blah…blah..blah?

De CEO Dolf van den Brink laat zien wat het betekent om een bestuursvoorzitter te zijn met een sterke visie. . Met duidelijke concrete doelen weet hij zijn aandeelhouders ervan te overtuigen om in te zetten op de lange termijn.
Gedragsverandering in de bestuurskamer

Gedragsverandering in de bestuurskamer

Begin september was Hans van den Berg, directeur Tata Steel Nederland, te gast in Nieuwsuur. De eerlijkheid van Hans van den Berg valt te prijzen, toch zijn zijn bekentenissen over bestuurlijk falen schokkend.
Get into the Arena

Get into the Arena

Zorg voor vernieuwing. En wees onderdeel van de versnelling en wordt onderdeel van het FUTURE PROOF GOVERNANCE BEWEGING. Doe mee!
WAAROM DE KLIMAATUITSPRAAK OVER SHELL NIET DE MEDIADUIDING KRIJGT DIE HET VERDIENT EN HOE MIJN LINKEDIN BERICHT DAAROVER VIRAAL GING…
Interview toon aan de top

Onderzoek naar de Toon aan de Top wordt wederom onder de aandacht gebracht in de Noord-Hollandse Dagbladen

Vandaag staan we opnieuw in de krant! Ons onderzoek naar de Toon aan de Top wordt op 4 mei 2021 wederom onder de aandacht gebracht in de Noord-Hollandse Dagbladen.
Stakeholder Methode Hofkes

Wat is een open bestuurscultuur? En wat heeft het stakeholdermodel daarmee te maken?

Er wordt veel gesproken over een open bestuurscultuur, maar wat is het? De tegenhanger wordt de besloten bestuurscultuur genoemd.
Onderzoek Toon aan de Top - 202-2021

Onderzoek Toon aan de Top 2020 – 2021: Oorlog in de bestuurskamer tussen korte en langetermijnbelangen

Oorlog in de bestuurskamer tussen korte en langetermijnbelangen. Bekijk de onderzoeksresultaten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Mildred Hofkes heeft een boek geschreven. Bestel het hier!

The Future of Governance, hoe bestuur ik mijn bedrijf toekomstbewust

Bestel nu het nieuwste publicatie van Mildred Hofkes (founder NieuwBestuur)

The Future of Governance, hoe bestuur ik mijn bedrijf toekomstbewust!

In deze publicatie neemt Mildred Hofkes je mee door twaalf jaar onderzoek naar toekomstbestendig besturen. Met de inbreng van vele bestuurders, Future Leaders en met de laatste inzichten op het gebied van Future Proof Governance.  Duurzaamheid, inclusiviteit en stakeholderbetrokkenheid zijn urgente kernwaarden op iedere bestuursagenda. De inzichten van Mildred Hofkes geven heldere aanknopingspunten om vandaag nog te beginnen met toekomstbestendig besturen!

Boekrecensie *****

Ik ben met veel plezier jullie publicatie aan het lezen. Wat een mooi onderzoek, en helder beschreven. Het geeft ook goede aanknopingspunten voor de gedachtenvorming over “de onderneming van de toekomst”. Ik neem dat zeker mee in mijn toezichthoudende rollen.

Ellen Soerjatin, toezichthouder

Het boek is verkrijgbaar als Ebook of in hardcopy