Online event: Toekomst Bestendig Besturen

Vrijdag 11 december 2020 van 14:30 – 16:00 Te volgen via LIVE-Stream 

Wat gaan we doen?

Op 11 december 2020 delen wij (gratis!) onze kennis en kunde van de afgelopen 10 jaar. Je krijgt inzicht in het Future Aware Governance® model. En wij werpen een blik vooruit op de governance-modellen van de toekomst.

Knellende bestuursmodellen

In toenemende mate knellen onze verouderde bestuursmodellen gericht op winst in plaats van waarde. We moeten af van het eenzijdige aansturen op financiële parameters.  Een duurzame en inclusieve governance wil iedereen, maar hoe doe je dat?

Falend leiderschap

Vanuit ons onderzoeksbureau (Bureau Hofkes BHRM) doen we al sinds 2009 onderzoek naar de Toon aan de Top: hoe komt het dat bestuurders blijven falen in hun ambitie om te verduurzamen en inclusiever te besturen? En wat kunnen wij daar van leren? Want ook bestuurders zijn net mensen…

Wat mag je verwachten op 11 december? 
  • Bekendmaking resultaten 4de Nationaal onderzoek naar de Toon aan de Top 2020, wat is er de afgelopen 10 jaar veranderd in de cultuur aan de top? 
  • Exclusieve inkijk in 40 bestuurskamers van toonaangevende bedrijven over de ‘cultuur en de toon aan de top’, waar zitten de grootste dilemma’s?
  • Bekendmaking reflectie van 40 Young-Professionals (Future Leaders) op de ‘toon aan de top’ binnen hun organisaties, wat willen zij anders zien?
  • Bekendmaking analyse van 100 jaarverslagen van de meest toonaangevende bedrijven van Nederland, hoe transparant en eerlijk wordt er gerapporteerd over de niet-financiële kant van de organisatie?

Gasten

Gasten

Bram Schot (RvC Shell, TomTom en voormalig CEO Audi)
Dertje Meijer (voormalig topvrouw Pathé & Havenbedrijf Amsterdam)
Jan Peter Balkenende (hoogleraar Governance en voormalig premier)

Future Leaders

Isabelle Verhaegh (De Nederlandse Bank)
Emmy Nannes (FrieslandCampina, Dopper)
Werner Schouten (Jonge klimaatbeweging)

Presentatie

Mildred Hofkes & dr. Miriam Staal (4de onderzoek Toon aan de Top 2020)

Voor wie

Voor iedereen die geïnteresseerd is in leiderschap en besturen, in Governance gericht op verduurzaming en inclusiviteit, voor bestuurders, Commissarissen en Toezichthouders, Trainees en Young professionals met leidinggevende ambities, trainers & coaches etc

Het event Toekomstbestendig Besturen biedt naast inspiratie genoeg stof tot nadenken!

Kosten

Free of charge na aanmelding. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 11-12 10:00 uur.

Direct aanmelden

Het event is volledig online. We kiezen daarbij voor een interactieve opzet, waarbij de mogelijk bestaat om actief te participeren. Na aanmelding ontvang je van ons meer informatie en een link waarmee je kunt inloggen op het event.

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden. Bekijk hieronder de LIVE registratie van het event.