Jannine van den Berg

Jannine van den Berg spreekt over de reputatie van de Nationale Politie

”In 2014 hebben we voor het eerst als één korps aan al onze stakeholders gevraagd hoe ze kijken naar de politieorganisatie: wat geeft hen vertrouwen, wat kan beter? De uitkomsten waren positief: we scoren een 6.8 op reputatie. Uit een recent CBS-onderzoek (14 oktober 2015) komt eenzelfde beeld naar voren: bijna zeven op de tien burgers hebben vertrouwen in de politie. Dat beeld is al sinds 2012 gelijk.”

Jannine van den BergFoto: Jannine van den Berg, lid Korpsleiding Nationale Politie en spreker op het 5e Nationale Reputatie Congres

Van zenden naar verbinden

”Belangrijk verbeterpunt in het reputatieonderzoek van de politie was de wijze waarop de politie contact maakt met haar stakeholders. Hoewel de samenleving verhardt, vraagt zij gelijktijdig om een politie die actief verbinding maakt en zorgvuldig en alert communiceert. Daadkracht is de politie niet vreemd en verbinding maken zit in ons bloed. Maar soms leidt die daadkracht tot zenden, terwijl wederkerigheid juist het beste fundament is voor samenwerking en goed contact. Daarin kunnen en moeten wij nog groeien.
De 6,8 verdienen we met name omdat burgers en samenwerkingspartners ons werk waarderen, ons betrouwbaar vinden en zien dat we daar zijn waar we nodig zijn. In een voor de politie zeer hectische tijd, door actualiteit en reorganisatie, is dit een mooie bevestiging.”

button direct inschrijven congres