In haar inspirerende betoog legt Janine uit hoe zij de transformatie van de Rabobank vormgeeft. Een belangrijk onderdeel van haar visie is oprechte aandacht. De nieuwe ‘toon’ binnen haar organisatie is de centrale positie van de mens; de manager is niet langer leidend. De transformatie gaat niet zonder slag of stoot: cultuur en gedrag zit diep. Het kernwoord is vertrouwen. Ze geeft handvatten hoe bestuurders de ogen, oren en het geweten van de organisatie kunnen worden.

Tijdens het 6e Nationale NieuwBestuur Congres laat Vos haar licht schijnen op de vraag: The System or the People? Tevens gaat zij in op het belang van diversiteit voor het voorbestaan van iedere organisatie.

Goed werkgeverschap betekent dat je dicht bij je mensen staat en weet wat er speelt en daarnaar handelt.’

Sinds de bankencrisis in 2008 is cultuurverandering binnen de financiele sector een ‘hot’ topic. Banken maar ook verzekeraars en belastingadviseurs kampen met een slechte reputatie. Veel mensen hebben het gevoel dat er sinds 2008 maar weinig is veranderd, omdat de systemen intern en extern hetzelfde blijven.

Janine Vos is Chief HR Officer bij de Rabobank. Een verrassende functie, want in bijna geen enkele financiële instelling zit de portefeuille “People” zo hoog in de hiërarchie. Bij de aankondiging van Vos’ benoeming in mei 2016 stelde Rabobank dat zij met haar ervaring en visie op organisatie- en cultuurverandering een belangrijke bijdrage kan leveren aan een nieuwe toon binnen Rabobank. Ruim een jaar later wordt zichtbaar welke impact Vos heeft op de cultuur binnen de Rabobank. In november 2017 ontving zij daarvoor de CHRO Award of The Year.

Klik hier om terug te gaan naar de congrespagina