André Heuvelman, huismuzikant het Nationale Reputatie & Bestuur Congres, verbindt mensen met zijn muziek. André is performer, inspirator, creatief adviseur en innovator. Hij laat ze voelen hoe zij in verbinding staan met elkaar en met zichzelf zichzelf. Zijn trompet is daarbij slechts het middel.  André is sinds 1990 als trompettist en vanaf 1997 als solotrompettist verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch orkest, een modern orkest met sterke wortels in de traditie van de klassieke muziek en het temperament van de thuishaven Rotterdam.

‘Ik vond het altijd prachtig hoe muziektonen uit het niets ontstaan. Hoe ze in het midden luchtig zijn en aan het eind helemaal ontspannen’, verklaart Heuvelman zijn liefde voor muziek. Heuvelman werd geboren met een korte onderarm en een zwakke pols.

“De arts zei dat ik daarvoor een brace nodig had. Daar was ik het natuurlijk niet mee eens. Mijn vader heeft toen een leren lap met zand in het trapgat gehangen waarmee ik na het trompet spelen kon oefenen om kracht op te bouwen. Hierdoor ben ik zelfs sterk genoeg geworden om als 12-jarig te gaan windsurfen. De trompet is nu voor mij een wapen, waarachter ik me verschuil en het leven tegemoet treed. Mijn kwetsbaarheid is mijn kracht geworden.”