Inleider Alliantie Bestuurders in de gezondheidszorg. Ochtendprogramma 09:30 uur – 12:30 uur (met aansluitend lunch)


Carl Verheijen heeft jarenlang gestreden om de prijzen op de grote internationale schaatstoernooien. Zo is hij viervoudig Wereldkampioen en won hij twee bronzen medailles op de Olympisch Spelen van Turijn. Sinds maart 2011 was Carl Verheijen jarenlang bestuurder bij Gezondheidscentrum De Nije Veste in Nijkerk. Momenteel is Carl Verheijen werkzaam als directeur bij gezondheidscentrum Institute for Positive Health.

The System Or The People binnen de gezondheidszorg?
Tijdens de ochtendsessie Alliantie Bestuurders in de Zorg laat Carl Verheijen zijn licht schijnen op het vraagstuk waarom in de Nederlandse zorg de nadruk ligt op ‘ziek zijn’ in plaats van op ‘gezondheid’.

In ons huidige zorgsysteem is iedere patiënt een verdienmodel. Wij willen duidelijk zijn in wat we met elkaar willen bereiken. De mens centraal stellen, en niet de ziekte. Daar moet de zorg aan wennen, de transitie maken van ziekte, naar ziek mens, naar de gezonde mens. Iedereen is anders. Wij willen een paradigma-shift bereiken bij de zorg én de patiënt. Die heeft recht op zorg, maar is ook verantwoordelijk voor zijn of haar eigen gezondheid. We moeten naar pro-activiteit toe. Maar daar moet je dan wel de kennis en kunde voor hebben.”

Schrijf u in voor de Alliantie Bestuurders in de Gezondheidszorg
Ga de dialoog aan met Carl en medebestuurders en leer van elkaars best practices. Kijk wat voor uw organisatie de gewenste richting is en wat u daarbij nodig heeft. Vanuit gedeelde kennis in een peer-to-peer setting komt u met nieuwe inzichten voor uw eigen zorgorganisatie.