Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Direct inschrijven

Masterclass

Praktische informatie Masterclass

Wat: Masterclass Circulair Leiderschap & ’t Nieuwe Besturen
Wanneer: Maandag 9 maart 2020 16:00 – 22:00 uur.
Waar: Circl, Amsterdam.
Expert: Kernteam Dutch Circular Leadership > lees meer informatie
Extra: Verrassende inleiding van een Circulair Bestuurder
Investering: € 495,- inclusief persoonlijke intake, diner en studiemateriaal + Circular Leadership Canvas
Max. groepsgrootte: 12 personen

Direct aanmelden

Organisaties in transitie
De maatschappij is in transitie. Het oude verdwijnt en er wordt plaatst gemaakt voor het nieuwe. De beweging van lineair naar circulair is ingezet. De circulaire economie is gericht op duurzaamheid, inclusiviteit en het opbouwen van stakeholderrelaties. Voor die transitie is een nieuwe manier van besturen nodig. Bij circulaire business, hoort een circulair bestuur. Binnen zowel het bedrijfsleven, als semi-publieke instellingen en het openbaar bestuur is circulariteit een belangrijk thema, maar hoe geeft je hier als bestuurder of bestuursadviseur invulling aan?

Onderwerpen Masterclass Circulair leiderschap & Nieuw Besturen

   • Wat is de definitie van Circulair Leiderschap & en het Nieuwe Besturen?
   • Wat is het belang van circulair besturen?
   • Hoe start je met de transitie van lineair naar circulair?
   • Welke vaardigheden zijn nodig als circulaire bestuurder?
   • Hoe creëer je draagvlak binnen de organisatie?
   • Hoe creëer je draagvlak buiten de organisatie bij uw stakeholders?
   • Hoe neem je medewerkers en stakeholders mee in de nieuwe beweging?
   • Het Canvas Circulair Leiderschap in de praktijk. Case voor je eigen organisatie voorbereiden.
   • Best Practices: Inspirerende invalshoeken Circulair Besturen. Wat kunnen we leren van de voorlopers, de game-changers binnen Nederland?
   • Afsluiting: Tijdens de wrap-up: pitch je eigen circulaire leiderschapsmodel voor circulaire governance.

Voor wie is deze masterclass bedoeld?

   • Voor iedereen op directie, bestuursniveau die opzoek is naar een verdiepingsslag richting circulair leiderschap.
   • Voor professionals die draagvlak willen creëren voor nieuwe circulaire business modellen binnen hun organisatie.
   • Zeker weten of deze masterclass bij u past? Bel uw adviseur Suzan Heijne op 023-5281040 of mail naar [email protected]

NieuwBestuur kenniscentrum Circulair Besturen
Het platform NieuwBestuur is een leiderschapsplatform met betrekking tot circulair besturen . Tijdens deze Masterclass deelt oprichtster NieuwBestuur Mildred Hofkes haar kennis en kunde.
Mildred Hofkes combineert haar ruim 15 jaar ervaring als bestuursadviseur op boardroom niveau bij bedrijven en publieke instellingen binnen de zakelijke dienstverlening, met ruime onderzoekservaring naar reputatie en stakeholdermanagement. Daarnaast adviseert zij openbaar bestuurders zoals burgemeesters en wethouders, en ook bestuurders binnen het onderwijs, de zorg, het maatschappelijk middenveld en bij goede doelen.

Alvast inspiratie opdoen?

Beluister de actuele podcasts met circulaire bestuurders aan het woord
Iedere maand geeft NieuwBestuur het woord aan twee vernieuwende bestuurders uit een bepaalde sector. Zij vertellen tijdens NieuwBestuurRadio hoe zij vorm geven circulair en nieuw bestuur binnen hun eigen organisatie. Luister hieronder naar de podcasts van de live-uitzendingen rondom Circulair Bestuur per sector:

Sector Business: Beluister hier de Podcast Circulair besturen Business
“We kijken in een spiegel van ons eenzijdige denken, daar moeten we van af.”

Met Volkert Engelsman (CEO Eosta) en Tom van Aken (CEO Avantium) en de prikkelende column van Marco Groot (Columnist FD):

Sector Onderwijs: Beluister hier de Podcast Circulair besturen Onderwijs
“Ik ben er achter gekomen dat een blauwdruk van hoe onderwijs er idealiter uit moet zien niet bestaat.”

Met Jet de Ranitz (bestuursvoorzitter hogeschool InHolland) en Helma van der Hoorn (bestuursvoorzitter Saks basisscholengemeenschap Alkmaar) en de verrassende column van Yolanda Eijgenstein (Chair TEDxEducation).

Sector Zorg: Beluister hier de Podcast Circulair besturen Zorg
“Je bent als bestuurder zelf het beginnetje.”

Met Diana Monissen (bestuursvoorzitter Prinses Maxima Centrum) en Carl Verheijen (Directeur Kennis & Innovatie bij de Noaber Foundation) en de hilarische column van caberatier Vincent Bijlo: “Wij zijn zo verdrietig gelukkig”.

Uw expert Mildred Hofkes recent in de media:

Mildred Hofkes: “Woedende actievoerders negeren is een slecht idee, dit kost je klanten.” (28 aug 2018) > Lees het hele artikel

(video) Mildred Hofkes geeft reputatieadvies Imago Oostvaardersplassen. (23 april 2018)
> Bekijk de video

Reputatieadviseur Mildred Hofkes over salarisverhoging Topman ING. (14 maart 2018)
> Lees het hele artikel

Mildred Hofkes CTA Hofkes is initiatiefnemer van het jaarlijkse NieuwBestuur Dutch Davos Conferentie voor bestuurders en toezichthouders dat gaat plaatsvinden op 28 november 2019 in het Teylersmuseum in Haarlem. In 2009 kwam haar Managementboek ‘Wisseling van de Macht, oplossingen voor de nieuwe bestuurlijke elite’ uit. Hofkes heeft door jarenlang onderzoek onder bestuurders en veel praktijkervaring een nieuwe kijk op besturen ontwikkeld: ‘het Nieuwe Besturen’. Vanuit deze visie is het Nieuwe Bestuursmodel voor Governance® ontstaan, dat recentelijk tijdens het NieuwBestuur Congres is gepresenteerd aan 80 bestuurders en toezichthouders. Hofkes deelt met u de tips en handvatten voor een succesvol stakeholderbeleid gericht op (duurzame) waardecreatie.


Recensies voorgaande deelnemers Masterclass NieuwBestuur

Ik vond de masterclass van NieuwBestuur een erg inspirerende, boeiende en vlotte bijeenkomst. Ik heb mij geen minuut verveeld. Het inzetten van ‘oude’ methodieken zoals het snoeien in kosten biedt geen perspectief. Meer nadruk leggen op maatschappelijke relevantie door het optuigen van een goed stakeholderbeleid wel!
Michiel Buchel, Bestuurder Science Center Nemo

De openheid van NieuwBestuur is erg fijn. De behandelde stof kan ik meteen vertalen naar de praktijk, en zo mijn bijdrage leveren. Dit werkt echt!
Lidy van der Schaft, Directeur wonen en onderhoud Woonstichting De Key

Voor mij was de uitleg van het reputatiemodel zeer waardevol. Het zoeken naar verbinding en de wederkerigheid raakt mijn dagelijks werk. Ik ervaar hoe succesvol deze aanpak kan zijn, maar ook hoe moeilijk dat soms is in de praktijk.  Mary Haselager, afdelingshoofd GE Provincie Flevoland