Wil je op de hoogte blijven over Circulair Leiderschap en Toekomstbestendig Besturen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Gebruik de kracht van Future Leaders binnen de organisatie

Our collective future on this planet depends on the next generation of leaders to stand up and stay up. A generation of leaders who are free-thinking and free-feeling individuals to take the reigns, unleashing the true potential of themselves and those they lead.”

Beste Future Leader,

Als toekomstige leider sta jij al aan de andere kant van de poort. Je bent je reeds bewust van de noodzaak om op andere manieren te kijken naar hoe wij ons welzijn creëren in de 21e eeuw. Het is aan jou om de bestuurders, die nog ‘voor de poort staan’, mee te nemen naar de duurzame en inclusieve toekomst en te leren van hun ervaringen. Mogelijk vraag je je af hoe je dat effectief kunt doen; hoe je je opstelt om zowel binnen organisaties als daarbuiten jouw geluid op een gracieuze en authentieke wijze te laten horen.

Het NieuwBestuur Event Het Future Ready staat in dat teken. NieuwBestuur helpt je om te oefenen met je houding (verbaal en non-verbaal) om een open gesprek te faciliteren waarin je tegelijkertijd je waarden durft uit te spreken. Tijdens deze dag leer je:

  • Inzichten opdoen in hoe je legitimiteit kan creëren in elke omgeving.
  • Hoe blijf je trouw aan jezelf en zorg je ervoor dat je serieus genomen wordt?
  • Waarom is jouw stem belangrijk en wat geeft jou het recht om ruimte in te nemen bij deze bestuurders?
  • Erachter komen wat voor manier jij fijn vindt om een gesprek aan te gaan.
  • Hoe bereik jij het meeste en hoe vertaal je dit naar jouw houding?

Het resultaat is dat je goed voorbereid bent op je eigen verhaal tijdens het event met behoud van authenticiteit en bewustzijn van eigen waarden. Hiermee blijf je zelfverzekerd overeind staan in situaties waar het bieden van tegenwicht een uitdaging kan zijn.

Beste Current Leader,

Waarom is het juist nu belangrijk dat jongeren leren op te staan binnen en buiten de organisaties waar ze werken?

Volgens een recente studie, gepresenteerd door de Society for Human Resource mangement tijdens het World Economic Form van 2020, gaf driekwart van de Amerikaanse topbedrijven aan het moeilijk te vinden om de juiste mensen te vinden. Met name de vaardigheid om zelf kritisch te kunnen nadenken en zich te presenteren ontbreekt onder de nieuwe generatie werknemers.  Dat maakt de vraag om zogenaamde ‘soft skills’ relevanter dan ooit.

Huidige bestuurders kunnen hun aanstormend talent ondersteunen bij het ontwikkelen van een van de meest gevraagde vaardigheden van de toekomst: zelfbewustzijn en de vaardigheid om kritisch en zelfstandig te blijven nadenken. Hoe? Door daar zelf voor open te staan en de stem van de toekomst serieus te nemen!

Voor meer informatie over de organisatie van dit interactieve (online) event voor jouw organisatie, neem contact op met onze NieuwBestuur Event Desk via info@nieuwbestuur.nl of bel ons op 023 – 528 10 40 voor meer informatie!