Schrijf u hier in voor onze NieuwBestuur Nieuwsbrief!

Direct inschrijven

Bestuurlijke Masterclass

Van linear naar circulair

Deze Masterclass is een must voor iedere executive, hoger manager of bestuursadviseur die aansluiting wil houden bij maatschappelijke waarden zoals de circulaire economie, duurzaamheid en social responsibility.

Praktische informatie

 • Wat: Bestuurlijke Masterclass NieuwBestuur “van lineair naar circulair…”
 • Met Wie: Maurits Groen: superondernemer duurzaamheid, Annemieke Kievit: Global Public Affairs expert, en Mildred Hofkes: expert bestuurlijke vernieuwing
 • Wanneer: Donderdag 31 mei van 16:00 – 20:00, (inclusief diner)
 • Waar: De Glazen Bestuurskamer, gevestigd in Zaamen. Gelegen aan de Nieuwe Gracht in Haarlem (uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer).
 • Investering: €395,- excl. BTW. Dit bedrag is inclusief studiemateriaal, borrel, diner en persoonlijke intake
 • Studiemateriaal: Stuurgids van het Nieuwe Bestuursmodel voor Governance®
 • Meer informatie? Neemt u dan contact op met ons via 023 5281040 of per mail via [email protected]
 • Inschrijven: u kunt zich hier inschrijven. Er is slechts plaats voor maximaal 12 deelnemers

Inhoud Masterclass

Op 31 mei 2018 vindt de Bestuurlijke Masterclass NieuwBestuur plaats voor en door bestuurders. Thema is de beweging van lineair besturen naar circulaire bestuursvormen. Deze bijzondere masterclass gaat in de kern over het bespreekbaar maken van bestuurlijke dilemma’s en de aanzet tot cultuurverandering in de bestuurskamer. Hoe krijgt u uw organisatie meer gericht op verbinden en het onderhouden van stakeholdervalue vanuit een duidelijke (bestuurlijke) visie . U krijgt de principes van het Nieuwe Bestuursmodel voor Governance® uitgelegd door Mildred Hofkes en reflectie van Maurits Groen, super ondernemer duurzaamheid en Annemieke Kievit, Global Public Affairs en Sustainability expert AkzoNobel.

Voor wie?

Voor bestuurders, bestuursadviseurs en hoger management. Deze exclusieve Masterclass biedt hoogwaardige kennis aan met een toegankelijke instap. De toepasbaarheid van het Nieuwe Bestuursmodel voor Governance® zorgt ervoor dat u concrete handvatten krijgt aangereikt. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname. Voor het bijwonen van het programma bestaat er een mogelijkheid om PE-punten te verkrijgen voor verplichte Permanente Educatie.

Wat leert u tijdens deze 4 uur durende Masterclass

 • Het succesvol toevoegen van stakeholdervalue en sustainability in business modellen
 • De guiding principles van bestuurlijke vernieuwing gericht op de beweging van lineair naar circulair
 • Cultuurverandering aan de top: van bewustwording naar uitvoering, hoe doet u dat?
 • Besturen vanuit vertrouwen, bestuurlijke integriteit en stakeholdervalue, wat zijn de kansen en valkuilen?
 • De invloed van bestuurders op herstel van vertrouwen in de maatschappij (publieke opinie), wat is uw rol daarin?
 • Het verbeteren van stakeholderparticipatie en reputatie , wat zijn de best practices?

De sprekers

Maurits Groen: Super ondernemer duurzaamheid

“Hoe bouw je aan een sustainable business model, dat is de bestuursvraag van dit moment”

Tijdens deze besloten, en informele Masterclass deelt Maurits Groen zijn extensieve ervaring als duurzame ondernemer in relatie tot het Nieuwe Bestuursmodel voor Governance®. Met zijn zeer brede achtergrond, kan hij u concreet adviseren over het veranderen van de cultuur in de bestuurskamer richting meer duurzaamheid en sustainability. Momenteel is Maurits Groen bezig met de beursgang van Waka-Waka en het uitbreiden van het succes van zijn Social Entreprise Kipster. Maurits Groen staat al jaren bovenaan in de Duurzame top 100 van Trouw. Hij kent de cultuur in de bestuurskamers van binnen en van buiten en gaat graag de dialoog met u aan over de bestuurlijke dilemma’s die u tegenkomt op het gebied van sustainability.
Lees meer over Maurits Groen

Annemieke Kievit: Topexpert op het gebied van Public Affairs en Sustainability AkzoNobel


“Reputatie en duurzaamheid gaan hand in hand…”

Annemieke Kievit is in maart 2016 aangesteld als Director Global public Affairs van AkzoNobel. Een nieuwe functie die speciaal gericht is op het onderhouden van stakeholderrelaties (multi- stakeholder approach). AkzoNobel focust zich daarbij op de drie hoofdthema’s van het bedrijf: duurzaamheid, innovatie en Human Cities, dat gericht is op het innovatief verbeteren van stedelijke gebieden in de wereld. In de kern gaat het daarbij om positieve impact van duurzame ontwikkelingen voor de gehele waardeketen.
Van iedere organisaties ( en in het bijzonder van beursgenoteerde instellingen zoals Akzo Nobel) wordt verwacht dat zij verantwoording afleggen over hun Corporate Social en Sustainable Responsibility programma. Het spanningsveld tussen winst en waardecreatie neemt daarbij toe. Annemieke Kievit deelt in een vertrouwelijke setting haar dilemma’s en kansen en biedt reflectie op het Nieuwe Bestuursmodel vanuit haar brede ervaring.
Lees meer over Annemieke Kievit

Mildred Hofkes: Reputatie en stakeholder expert


“De focus en het gedrag van bestuurders is leidend bij succesvol stakeholderbeleid”

Mildred Hofkes is oprichter en eigenaar van Bureau Hofkes Reputatiemanagement (BHRM) en oprichter van het onafhankelijke platform NieuwBestuur. Daarnaast is
Hofkes initiatiefnemer van het jaarlijkse NieuwBestuur Dutch Davos Conferentie voor bestuurders en toezichthouders op 29 november 2018. In 2009 kwam haar Managementboek ‘Wisseling van de Macht, oplossingen voor de nieuwe bestuurlijke elite’ uit. Hofkes heeft door jarenlang onderzoek onder bestuurders en veel praktijkervaring een nieuwe kijk op besturen ontwikkeld: ‘het Nieuwe Besturen’. Vanuit deze visie is het Nieuwe Bestuursmodel voor Governance® ontstaan, dat recentelijk tijdens het NieuwBestuur Congres is gepresenteerd aan 80 bestuurders en toezichthouders. Hofkes deelt met u de tips en handvatten voor een succescol stakeholderbeleid gericht op (duurzame) waardecreatie.
Lees meer over Mildred Hofkes